Archief: artikelen van Mei 2005.

| Home |

 

de leugentjes van jozias

Dinsdag 31 Mei 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

Jozias van Aartsen kan zich altijd zo opwinden over de mythe van de bureaucratie in 'Brussel'. Die bureaucratie is onzin, dat is helemaal niet waar, zegt hij.
"De gemeente Rotterdam heeft bijvoorbeeld meer ambtenaren dan Brussel!" riep hij gisteren verontwaardigd in een televisiedebat over de Grondwet.
Jozias liegt. En daar kan ik me dan weer een beetje over opwinden.

Politici moeten er blijkbaar nog achter komen dat de meeste burgers tegenwoordig internet hebben en dus hun woorden kunnen verifiëren. De vergelijking tussen het aantal ambtenaren van Nederlandse grote steden met het aantal in 'Brussel' kwam ik al eerder tegen in het reactieforum alhier. Een mooie aanleiding om de beweringen van Jozias eens te toetsen... de leugentjes van jozias Lees verder...

Kabinet nam grondwet niet serieus

Maandag 30 Mei 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

De reacties van de leidende politici op het Franse 'nee' tegen het grondwettelijk verdrag zijn weer veelzeggend. De meeste geven blijk van een hoop onwetendheid over wat de bevolking werkelijk bezielt. Het overgrote deel van de kiezers wil namelijk gewoon een verdrag dat eerlijk, sociaal en democratisch is. Een verdrag dat niet teveel bevoegdheden aan Brussel delegeert, maar de ruimte laat om bepaalde zaken nationaal te bepalen. De kiezer wil geen vaag compromis waarin voor elk wat wils staat. En daarom zeggen ze in Frankrijk 'nee' en zullen ze dat ook in Nederland doen.

Vervolgens zien we het effect dat de kiezer de schuld krijgt. Hij houdt de vooruitgang van Europa tegen. Hij snapt niet dat het 'ja' nodig was om Europa bestuurbaar te houden. Hij laat zich leiden door oneigenlijke argumenten, zoals de Euro en de toetreding van Turkije. Domme kiezer. Hij ziet niet hoe belangrijk dit verdrag voor Europa en vooral voor hemzelf is!

Kabinet nam grondwet niet serieus Lees verder...

het onkruid van goethe

Vrijdag 27 Mei 2005 in categorie Klein Proza

['<%media(Verbal_Jam_het_onkruid_van_goethe.mp3|het onkruid van goethe)%>' is ook beschikbaar in voorleesversie]

In het Goethemuseum te Weimar bevindt zich een collectie onkruid. Hij is destijds bijeengewied door Goethe, die een verzamelaar was van de aegopodium podagraria, onder tuinliefhebbers beter berucht als ‘zevenblad’.
Wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging moet eens proberen een tuin te ontdoen van dit plantje. Dan leer je 't wel af, dat bijna ziekelijke zoeken naar nieuwe uitdagingen. Want na drie weken kun je weer van voren af aan beginnen.

De aegopodium podagraria is een sappig groen steeltje, dat bovenaan twee zijsteeltjes heeft. Op het hoofdsteeltje zitten drie blaadjes, op de beide zijsteeltjes elk twee. Geen overdadig luxe plant dus. Hij moet het dan ook vooral hebben van de kwantiteit in plaats van de kwaliteit, want hij overwoekert de hele tuin en blijkbaar bij voorkeur de mijne. het onkruid van goethe Lees verder...

verbal jam's volksraadpleging

Donderdag 26 Mei 2005 in categorie Baanbrekende denkbeelden

Ik heb besloten mijn eigen volksraadpleging te gaan houden. De lezers mogen bepalen of ik voor of tegen de nieuwe Europese grondwet ga stemmen. Dan kan ik altijd zeggen dat mijn keuze op democratische wijze tot stand is gekomen.

!++3++!
Update: Hé, collega Bob kwam op hetzelfde idee. De nood is hoog, dat blijkt maar weer...

Update 2: Verbal Jam heeft gestemd, dus de volksraadpleging is gesloten. Verder peilen is nutteloos. Een mooie afsluiting: het aantal uitgebrachte stemmen staat precies op 500. verbal jam's volksraadpleging

Schizofreen

Donderdag 26 Mei 2005 in categorie Politiek & Maatschappij, Verhelderende Gesprekken

Dokter, ik voel me helemaal niet goed. Ik voel me verscheurd, gespleten, verdeeld, schizofreen en vertwijfeld. En dat allemaal door die grondwet. Stem ik voor of stem ik tegen? De ene dag vind ik dit, de volgende dag vind ik dat. Eigenlijk zou een grondwet die zoveel tweestrijd in een mens oproept sowieso niet mogen worden aangenomen. Mag dat zomaar, ons zo in verwarring brengen? Misschien moet ik het gewoon opportunistisch aanpakken. Als Frankrijk zondag 'nee' stemt, stem ik braaf 'ja'. Dan maakt het toch niet meer uit en kan Nederland lekker roepen dat het aan ons niet gelegen heeft. Maar als Frankrijk nou 'ja' stemt? Dan voel ik me toch wel verplicht om tegen te stemmen. Iemand moet het doen. Dan zijn we wel het querulantje van Europa, maar dan wijzen we gewoon naar België en Duitsland. Want het is geen kunst om voor te zijn als je geen volksraadpleging houdt. Er zou één groot referendum moeten worden georganiseerd onder alle inwoners van Europa. Maar alleen de totaaluitslag mag bekend worden, geen resultaten per land. Anders staan we alsnog in de verdomhoek. Maar ja, dat doen ze dus niet. En 1 juni komt steeds dichterbij. Ik doe geen oog meer dicht! Wat zegt ú daar nou van, dokter?"

Ik? Ik zeg niks. Ik staak vandaag.

Schizofreen

de drollen van danone

Woensdag 25 Mei 2005 in categorie Trivialiteiten

Ter afwisseling van de referendumdiscussie eens een onderwerpje in de categorie 'alledaagse zwendel'. Dit keer over Danone, u weet wel, die fabrikant van dure futiele fluttoetjes in gierige bakjes. Meer verpakking dan yoghurt en na consumptie overheerst het onvoldane 'is dit alles'-gevoel.

In navolging van Yakult heeft ook Danone een drankje dat claimt de natuurlijke weerstand te verhogen: Actimel. Het bevat de melkzuurbacterie Lactobacillus casei Defensis.

Dit organisme heeft een positief effect op de darmflora, dus als het goed is krijg je daar eindelijk ook een beetje knappe ontlasting van. Dagelijks een strakke drol is altijd meegenomen. Ik nam mij daarom voor dat Actimel eens aan te schaffen. In mijn fantasie zag ik reeds zo'n sportieve, metallic gespoten bolus met sierstrip en spoiler in de pleepot drijven! de drollen van danone Lees verder...

Tactisch stemmen

Dinsdag 24 Mei 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

Ik durf de stelling aan dat wanneer de Europese Grondwet in Nederland niet zou zijn onderworpen aan een referendum, hij zou zijn aangenomen zonder dat er een haan naar had gekraaid. Tachtig procent van ons parlement zou er mee hebben ingestemd. Daarna zou Nederland zijn overgegaan tot de orde van de dag, zonder in opstand te komen tegen deze beslissing. Eigenlijk net zoals gebeurde bij het aanvaarden van het Verdrag van Maastricht, waarmee de huidige Europese Unie tot stand kwam. Dat is er wat Nederland betreft in februari 1992 door Lubbers en Van den Broek doorgejast zonder het volk te raadplegen.

Tactisch stemmen Lees verder...

betrouwbare voorlichting

Maandag 23 Mei 2005 in categorie Beeld en Geluid

De voorlichting over de Europese Unie is vergelijkbaar met die van een restaurant dat het volgende bord buiten heeft staan:

betrouwbare voorlichting

Schaamrood op de kaken

Zondag 22 Mei 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

De Duitse minister van Buitenlandse zaken Joschka Fischer maakte in discussieprogramma Buitenhof op pijnlijke wijze duidelijk waar het hier in Nederland aan ontbreekt: ministerieel vakmanschap. In heldere en vooral begrijpelijke bewoordingen schetste hij vaardig de grote lijnen van het belang van de Europese Unie en de nieuwe grondwet. Hij verloor zich niet in kneuterige details, maar wist het constitutioneel verdrag te plaatsen in de context van de historische en toekomstige ontwikkelingen.

Schaamrood op de kaken Lees verder...

god gaat in debat

Zaterdag 21 Mei 2005 in categorie Religie

Soms lees je zo'n krantenkop waarvan je diep moet zuchten: "Minister wil debat over evolutie en schepping". Die minister is geen Amerikaanse minister, maar onze eigen Maria van der Hoeven van onderwijs, cultuur en wetenschap. Het debat moet ook nog 'breed' zijn, maar dat paste niet meer in de kop.
In een interview met de Volkskrant zegt Maria vandaag dat zij een 'dialoog op gang wil brengen tussen wetenschappers en aanhangers van de scheppingsgedachte'.

Dit initiatief kunnen wij meteen dumpen in de reeds overvolle categorie 'zinloze activiteiten van dit kabinet'. Een dergelijk debat is een verspilling van tijd, geld en moeite. Beide stromingen zullen elkaar nooit overtuigen. En dat hoeft ook niet, want dat is nu juist het aardige van Nederland: het staat iedereen vrij om tegen elk wetenschappelijk bewijs in met een bord voor z'n kop te blijven lopen. Darwin kun je zien als degene die nu juist aan de metafoor van het scheppingsverhaal een wetenschappelijke onderbouwing gaf. Met degenen die de metafoor letterlijk en feitelijk willen blijven interpreteren is elk debat onmogelijk. god gaat in debat Lees verder...

Het onkruid van Goethe

Zaterdag 21 Mei 2005 in categorie Beeld en Geluid, Beeld en Geluid, Klein Proza

GoetheU kunt dit verhaal ook beluisteren in de audioversie onderaan deze pagina.

In het Goethemuseum te Weimar bevindt zich een collectie onkruid. Hij is destijds bijeen gewied door Goethe, die een verzamelaar was van de aegopodium podagraria, onder tuinliefhebbers beter berucht als ‘zevenblad’.
Wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging moet eens proberen een tuin te ontdoen van dit plantje. Dan leer je 't wel af, dat bijna ziekelijke zoeken naar nieuwe uitdagingen. Want na drie weken kun je weer van voren af aan beginnen.

De aegopodium podagraria is een sappig groen steeltje, dat bovenaan twee zijsteeltjes heeft. Op het hoofdsteeltje zitten drie blaadjes, op de beide zijsteeltjes elk twee. Geen overdadig luxe plant dus. Hij moet het dan ook vooral hebben van de kwantiteit in plaats van de kwaliteit, want hij overwoekert de hele tuin en blijkbaar bij voorkeur de mijne.

Het onkruid van Goethe Lees verder...

ongenoegen

Vrijdag 20 Mei 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

Geef maar toe: u bent nog nooit zoveel te weten gekomen over de EU als de afgelopen weken. Goh, zitten er ook andere landen in dan België, Nederland en Luxemburg? Gans politiek Den Haag slooft zich uit om ons bij te praten. Dat hadden ze wel eens eerder mogen doen.
Daarom gaat Nederland ook tegen stemmen, voorspel ik u. Voor de eerste keer mogen we eigenlijk écht zeggen wat we er van vinden, van die Europese Unie. Bij eerdere verdragen, besluiten en toetredingen werd onze inbreng niet nodig geacht. Ministers en regeringsleiders wisten wel wat goed voor ons was. Dat breekt hen nu op.

Met terugwerkende kracht krijgt de EU het ongenoegen over zich heen aangaande de dingen die vroeger over ons hoofd heen zijn bedisseld. Wij en de EU zijn namelijk twee verschillende dingen, in plaats van hetzelfde. Een werkelijk verenigd Europa wordt gedragen door z'n burgers. Op dit moment echter hebben de mensen het tamelijk terechte gevoel dat de dienst wordt uitgemaakt door een politieke elite. Zo lees ik vandaag in de Volkskrant dat de Europese Commissie1) bereid is extra geld beschikbaar te stellen voor de Nederlandse campagne over de grondwet. Hier komt opnieuw de aap uit de mouw: de huidige EU is iets anders dan wij! ongenoegen Lees verder...

zwartepieten met allochtonen

Donderdag 19 Mei 2005 in categorie Baanbrekende denkbeelden

De Onderwijsraad vindt dat je leerlingen niet over scholen mag verdelen op grond van afkomst. Dat is discriminatie. Volgens de raad is het beter om de kleuters een taaltestje te laten doen en aan de hand van de uitslag de leerlingen over de scholen te spreiden. Want onderscheid op grond van taal- en leervaardigheid kan juridisch wél door de beugel.

Een netelig probleem, waar men blijkbaar niet uitkomt zonder zich in allerlei moeilijke bochten te wringen. Basisschool De Pijler in Rotterdam vatte drie jaar geleden gewoon de koe bij de horens en stelde twee wachtlijsten in: één voor autochtone en één voor allochtone leerlingen. Op die manier werd voorkomen dat de school te 'zwart' werd. Maar dat mag dus eigenlijk niet, die 'toeritdosering' op basis van afkomst.
Dus wat nu? Want die kleutertoets gaat waarschijnlijk ook niet werken. Immers, waar laat je de kneusjes die zakken voor de toets? Draait dat uit op zwartepieten tussen de scholen wie de zwakke broeders neemt? zwartepieten met allochtonen Lees verder...

star wars

Donderdag 19 Mei 2005 in categorie Cartoons

star wars

Ongeschoold personeel

Donderdag 19 Mei 2005 in categorie Schandelijke taferelen

Enkele eeuwen terug zou het aldus zijn gegaan: langs de oevers van de Amstel, ergens ter hoogte van Ouderkerk, strompelt een haveloze man. Hij is met pek, veren en schande overladen de hoofdstad uit gejaagd. Zijn naam is Frits Huffnagel. Hij is een in ongenade geraakte ex-wethouder van financiën.

In de verte komt een grote stoet mensen hem tegemoet. Reeds van grote afstand is hun hosanna-geroep en hun opgetogen gezang te horen. Op hun schouders voeren zij een zwarte prinses met zich mee. Wanneer de stoet hem heeft bereikt verneemt hij dat de donkere vrouw de reddende engel van Amsterdam is. Zij heeft haar carrière in Den Haag opgeofferd om de hoofdstad bij te staan in deze barre tijden. Haar naam is Laetitia Griffith.
Hoezee! Hulde! Geweldig!

Ongeschoold personeel Lees verder...

achtergebleven gebieden

Woensdag 18 Mei 2005 in categorie Overpeinzingen & andere gedachten

Al een aantal dagen ben ik op reces, in retraite, even weg van de digitale snelweg. Onder uiterst primitieve omstandigheden, te weten een ouderwets trage modemverbinding, zit ik teruggetrokken op mijn Friese landgoed.
Maar voor de rest is het hier een stuk luxer dan in de grote stad. Zo hebben wij hier bijvoorbeeld de nieuwste snufjes op het gebied van schone lucht, water en stilte. Daar komen ze in de Randstad de eerstkomende decennia nog niet aan toe. Ook de flora- en faunatechnologie ligt hier járen voor op die van het westen. Wat je hier allemaal aan biologische gadgets ziet rondvliegen, fladderen, kruipen, zwemmen en zoemen, daar kunnen ze in de stedelijke regio's alleen maar van dromen. Best sneu eigenlijk. achtergebleven gebieden

gekwetste godenzonen

Vrijdag 13 Mei 2005 in categorie Religie

Wat is men toch weer streng in de leer de laatste tijd in gristelijk Nederland. Eerst had men bezwaar tegen de hand van God in een Versatel-reclame, nu is ook de evolutieleer weer aanleiding tot een toornig relletje. Daarnaast is er nog ongenoegen over het duivels thema van de volgende kinderboekenweek.

Ik vraag mij af waar zich men eigenlijk mee bemoeit in gristelijke kringen. Als God bestaat is God overal, dus ook in Versatel. Wanneer Hij zich stoort aan die reclame grijpt Hij zelf wel in. Bijvoorbeeld door als repressaille een Versatel-topman te laten oppakken wegens aandelenhandel met voorkennis. gekwetste godenzonen Lees verder...

Grondwet of afgrondwet?

Donderdag 12 Mei 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

Die Europese Grondwet ligt mij zwaar op de maag. Als burger met verantwoordelijkheidsgevoel wil je tenslotte een serieuze stem uitbrengen, nietwaar? Het wordt mij echter niet makkelijk gemaakt. Ik kreeg een brochure in de bus met een samenvatting van de Grondwet. Na lezing daarvan kon ik niet opgetogen raken. Mijn voornaamste bezwaren tegen de Grondwet zijn dezelfde als die ik nu ook al tegen de EU heb: teveel bureaucratie en te weinig democratie. Zowel een stem vóór als een stem tegen verandert nauwelijks iets aan deze situatie.

Wanneer je zo'n samenvatting leest overvalt je een haast beklemmend gevoel. Dat komt waarschijnlijk doordat er in de tekst telkens wordt verwezen naar 'de EU' alsof het om een soort van onbereikbaar opperwezen gaat. Misschien is dat ook wel zo. Zinnetjes als 'bevoegdheden van de EU...' en 'het recht van de EU' doen je afvragen: ja ho eens even, wie is dat eigenlijk, die EU? De keizer van Europa?

Grondwet of afgrondwet? Lees verder...

het kleine kalfje

Woensdag 11 Mei 2005 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Soms heb ik gewoon zin om mijn gemoed te luchten over iets tamelijk onbenulligs. Dit is zo'n moment.
Op de zonnige zondag anderhalve week geleden vatte ik het -achteraf bezien- onzalige plan op om met enkele vrienden op een terras te gaan zitten.
Aan de zuidzijde van Amsterdam bevindt zich aan de Amstel de uitspanning 'Het Kleine Kalfje'. Dat leek ons wel wat. Wij hadden honger en dorst.
Het was druk. Wij moesten geruime tijd wachten voordat de bestelling werd opgenomen. Daarvoor hadden wij begrip.

De kwaliteit van een etablissement valt af te meten aan twee dingen: uiteraard het eten, maar vooral ook de bediening. Wat het laatste betreft is drukte altijd een mooie toets of het personeel überhaupt in staat is een café-restaurant te runnen. Soms is het een lust voor het oog om te zien hoe strak en efficiënt het logistiek proces dan functioneert. Maar bij 'Het Kleine Kalfje' overviel mij al snel het bange voorgevoel dat ik een lange lijdensweg te gaan had. het kleine kalfje Lees verder...

Het Kleine Kalfje

Woensdag 11 Mei 2005 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie, Amsterdam Centraal

Soms heb ik gewoon zin om mijn gemoed te luchten over iets tamelijk onbenulligs. Dit is zo'n moment.
Op de zonnige zondag anderhalve week geleden vatte ik het -achteraf bezien- onzalige plan op om met enkele vrienden op een terras te gaan zitten.
Aan de zuidzijde van Amsterdam bevindt zich aan de Amstel de uitspanning 'Het Kleine Kalfje'. Dat leek ons wel wat. Wij hadden honger en dorst.
Het was druk. Wij moesten geruime tijd wachten voordat de bestelling werd opgenomen. Daarvoor hadden wij begrip.

De kwaliteit van een etablissement valt af te meten aan twee dingen: uiteraard het eten, maar vooral ook de bediening. Wat het laatste betreft is drukte altijd een mooie toets of het personeel überhaupt in staat is een café-restaurant te runnen. Soms is het een lust voor het oog om te zien hoe strak en efficiënt het logistiek proces dan functioneert. Maar bij 'Het Kleine Kalfje' overviel mij al snel het bange voorgevoel dat ik een lange lijdensweg te gaan had.

Het Kleine Kalfje Lees verder...

utrechtsestraat

Dinsdag 10 Mei 2005 in categorie Beeld en Geluid

utrechtsestraat

Pek en veren

Maandag 09 Mei 2005 in categorie Schandelijke taferelen

In Amsterdam trad dit weekend een VVD-wethouder af. Hij had zijn onkostenvergoedingen niet opgegeven aan de belastingen. Die vergoedingen waren al buitensporig hoog: totaal 19.900 euro. Want als drager van de portefeuille Financiën en Economische Zaken moet je tenslotte de kans waarnemen.

Hij schreef eerst nog een brief en bood zijn excuses aan, want het was een domme fout van hem geweest, voortgekomen uit 'onwetendheid'.

Pek en veren Lees verder...

bush in limburg

Zaterdag 07 Mei 2005 in categorie Opinie

Vandaag komt George W. Bush naar Nederland. Het zal weinigen verrassen dat die gelegenheid met beide handen wordt aangegrepen door allerhande Nederlandse organisaties om tegen het Amerikaanse beleid in het algemeen en tegen dat van de regering Bush in het bijzonder te demonstreren. De meeste demonstranten schijnen eraan voorbij te gaan dat de plaats en de tijd voor zulke demonstraties slecht gekozen is.

De Tweede Wereldoorlog was al twee jaar aan de gang toen Amerika bij de oorlog werd betrokken. Er is veel geschreven over het late tijdstip waarop en de redenen waarom de Verenigde Staten hun meest actieve deel aan de geallieerde oorlogsinspanningen begonnen te leveren. Feit is en blijft dat de Amerikaanse bijdrage aan de uiteindelijke overwinning op Japan en Nazi-Duitsland van wezenlijk belang is geweest. Ruim 400.000 Amerikanen gaven hun leven in de strijd in Europa, Noord-Afrika en Azië. Meer dan 8.000 van hen ( waaronder mannen als sergeant John E. Brown Jr., soldaat James L. Gibson en korporaal Pete Zacchi, om maar drie willekeurige namen van soldaten uit Kentucky te noemen ) liggen begraven op de Netherlands American Cemetery and Memorial in het Limburgse Margraten. Deze begraafplaats vormt het middelpunt van Bush' bezoek aan Nederland. bush in limburg Lees verder...

hemelvaart: lancering mislukt

Donderdag 05 Mei 2005 in categorie Beeld en Geluid

hemelvaart: lancering mislukt

plasverbod

Woensdag 04 Mei 2005 in categorie Beeld en Geluid


Knappe jongen die zó'n verbod weet te overtreden!
plasverbod

spaar ze allemaal!

Dinsdag 03 Mei 2005 in categorie Baanbrekende denkbeelden

Ja kom effe! Lekker zijn die gasten van de regering! Moet ik op 1 juni voor of tegen die Europese grondwet stemme en dan krijg ik me toch een pak huiswerk! Niet om dóór te kome dat krantje. Dat trek ik niet. En dat wete zij natuurlijk ook wel en dus hope ze dat ik dan op hunnie afga. Stem vóór, roepe ze dan. Nou, als de Balk en de Bot dat zegge vertrouw ik de boel sowieso al niet. Dus dat wordt 'nee' wat mij betreft. Gewoon voor de zekerheid.

Ik zou het helemaal anders doen als ik hunnie was. Ik zou elke Nederlander elke week een aflevering van die grondwet sture. En dan kejje aankruise of je voor of tegen dat stukkie grondwet ben. Dan stuur je de antwoordkaart terug. En dan kenne ze dát deel vast invoere! Of gelijk afvoere natuurlijk.

Dus een beetje zoals die troep waar ze op tv reclame mee make, die verzamelzooi van hoe heet dat... Zoeken we op... Hier, hebbes: DeAgostini. Daarmee abonneer je je voor veelsteveel Euro's tot 't einde der tijde op zesduizend delen van de Gevederde Vrienden, Het Heelal, World Weapon of Sam Skelet. Kan je dus ook met die grondwet doen. Door die agostinojongens wor je óók getild bij het leven, dus dat is een bekend systeem voor de mense. Niet dan? En an 't end heb je dan die hele grondwet bij mekaar. Net zo waardeloos natuurlijk, maar goed...

Maar ik ga d'r niet voor betale! Ik sta elke maand al rood door de Gevederde Vrienden, dus daar ga ik niet nóg een keertje instinken. spaar ze allemaal!

andere prioriteiten

Maandag 02 Mei 2005 in categorie Cartoons

andere prioriteiten

afknallen die handel

Zondag 01 Mei 2005 in categorie Criminaliteit en recht

In Amerika denken ze iets anders dan wij, da's niks nieuws. Neem nou de kwestie vuurwapens. Onlangs bekrachtigde gouverneur Jeb Bush (yups, z'n
broer...) van Florida een wetswijziging die het gemakkelijker maakt om ongestraft berovers, inbrekers en aanranders overhoop te schieten.

De nieuwe wet, die bekend is als de 'Castle Doctrine' stelt dat je er als eerzaam burger bij voorbaat vanuit mag gaan dat iemand die binnendringt in je huis, auto of kantoor het op je lijf gemunt heeft, iets waartegen je jezelf met elk middel mag verzetten. Bovendien vervalt de wettelijke 'vluchtplicht' voor mensen die op straat worden belaagd. Proberen weg te lopen hoeft niet meer, gewoon mikken tussen de ogen en afknallen die handel, de wetgever heeft gezegd dat het goed is. afknallen die handel Lees verder...