Archief: artikelen van September 2014.

| Home |

 

Jihadstad Amsterdam

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Vrijdag 19 September 2014 in categorie Amsterdam Centraal, Religie

Amsterdam is een 'jihadstad', volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Vanuit ons dorpje zijn al zeker 35 mensen afgereisd naar Syrië en Irak. Bij ongeveer tachtig lieden zijn er tekenen die erop wijzen dat zij radicaliseren.
Dit zijn de getallen die in de media worden rondgepompt. Concreter wordt het allemaal nauwelijks, hooguit wanneer een van 'onze' jihaddisten op het slagveld is toegelaten tot de club van martelaren.

De overheid kondigd harde maatregelen aan, zoals paspoort en uitkering afpakken en het land uitzetten. Juristen sputteren tegen: dat is een aantasting van de rechtsstaat. Het algemene gevoel is echter: goed zo, weg met die gasten.
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb verwoordde wat velen denken: als je niets hebt met deze samenleving, lever dan je paspoort in en vertrek.

Jihadstad Amsterdam Lees verder...

De geldpakhuizen van Dagobert Duck

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Maandag 15 September 2014 in categorie Geldkwesties, Amsterdam Centraal

Tussen de raadselachtige Van Boshuizenstraat in Buitenveldert en de zuidgrens van Amsterdam ligt een intrigerende wijk. Hier bevindt zich de nieuwe 'goudkust' van Amsterdam. De oude vind je aan de Bernard Zweerskade. De naam goudkust ontstond vanwege de rijkdom die er in de grote villa’s huisde.

Maar aan de goudkust van Buitenveldert, in straatjes met namen als Arenborg en Ouborg, zijn het geen villa’s, maar minsten even dure betonnen dozen. Ze pretenderen een moderne architectonische schoonheid. Het zijn tegelijk rechthoekige burchten, forten, bunkers, kastelen. Ze hebben zware dubbele voordeuren (men wedijvert om de grootste), waar soms zelfs iemand hoog te paard met gemak door naarbinnen zou kunnen.

De geldpakhuizen van Dagobert Duck Lees verder...

Lekker flappen tappen voor de schatkist

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Zaterdag 06 September 2014 in categorie Amsterdam Centraal

Over een bekeuring mag je nooit klagen, want dan ben je bij voorbaat de zeikerd die niet wil toegeven dat hij fout zat. Je staat te kijk als een slecht verliezer wanneer je kritiek hebt op je bekeuring. Gewoon betalen en in stilte mokken dus.
Door dit mechanisme is de manier waarop boetes worden uitgedeeld nogal moeilijk ter discussie te stellen. Je bent immers bevooroordeeld. Of anders gewoon zo’n permanent verongelijkt type uit de reactiekolommen van de Telegraaf.
Toch waag ik me aan een klein puntje van kritiek. Op dit moment iets objectiever, omdat er naar mijn beste weten geen bericht van het Centraal Justitieel Incasso Bureau naar mijn deurmat onderweg is. Maar je weet het nooit, dus voor de zekerheid heb ik de deurmat weggehaald.

Lekker flappen tappen voor de schatkist Lees verder...