Archief: artikelen van Juli 2012.

| Home |

 

De man met de baby-armen

Vrijdag 27 Juli 2012 in categorie Lijf en ledematen, Persoonlijke notities

Ik was nog een jongetje van hooguit een jaar of zes. Ik stond aan de hand van mijn vader voor een statig bankgebouw op de Herengracht. Daar werkte hij. Hij praatte met een collega, waarschijnlijk tot mijn ongenoegen, want dergelijke gesprekken zijn altijd te lang voor het kindergeduld.
Vanuit de richting van het Koningsplein kwamen de fietsers over de brug met een vaart naar beneden de Herengracht op. Ik stond aan de stoeprand, ze flitsten vlak voor mij langs, met hun aktetassen onder de snelbinder en wapperende jaspanden.

Ineens was daar die lange man in een zwarte jas op de herenfiets met een ongewoon hoog stuur. De man had mollige, roze babyarmpjes. Zijn handjes waren kordaat om de handvatten van zijn stuur geklemd.

De man met de baby-armen Lees verder...

Kickbokskomkommernieuws

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Maandag 23 Juli 2012 in categorie Schandelijke taferelen, Amsterdam Centraal

Ik dacht dat het komkommernieuws over die kickbokser binnen een week wel over zou zijn, maar daarin heb ik mij vergist. Het is namelijk kickbokskomkommernieuws en dat blijft langer doorzieken. Er melden zich steeds meer slachtoffers.

Voor degenen die deze zomersoap niet hebben gevolgd een korte samenvatting. Ex-voetballer en trainer Ruud G. geeft zijn voetbalvrouwtje Estelle C. niet genoeg aandacht. Zij besluit hierop vreemd te gaan met kickbokskampioen Badr H. Diens komkommer is blijkbaar nóg groter dan die van Ruud.

Kickbokskomkommernieuws Lees verder...

Een luidruchtige Mac-beleving

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Donderdag 19 Juli 2012 in categorie Amsterdam Centraal

Ik ben inmiddels nu een aantal malen in de bejubelde Apple-Store op het Amsterdamse Leidseplein geweest. Je kunt er namelijk prima schuilen voor de regen en je wordt niet onmiddellijk lastiggevallen door opdringerige verkopers.

Apple Store Leidseplein Amsterdam

[Klik voor hele afbeelding]

De beroemde glazen trap is prachtig. Hij heeft zelfs treden en je kunt er tevens mee op en neer. Dat ding zie ik nog wel eens op de Werelderfgoedlijst terecht komen.

Ook kan ik alleen maar bewondering opbrengen voor het geraffineerde verkoopconcept. Het is tot in de perfectie doordacht en menigeen zal zich bij het verlaten van de winkel voor de kop geslagen hebben dat hij tot op heden zijn leven heeft vergooid aan Windows.

Een luidruchtige Mac-beleving Lees verder...

De bijzondere braafheid van mijn opa

Zondag 15 Juli 2012 in categorie Religie, Persoonlijke notities

Ik ruimde nog maar eens wat spullen van mijn overleden moeder op. Volgens mij blijf ik daar mijn hele leven nog mee bezig, want de moed om dingen weg te gooien neemt pas toe naarmate de jaren verstrijken.

Ik vond een dun boekje met harde kaft, getiteld: 'Door Suriname', met als ondertitel 'Reisherinneringen uit ons Missiegebied'. Het was geschreven in 1897 door J. Kronenburg, redemptorist. Dat woord moest ik opzoeken. Van Dale leerde mij: 'Kloosterling van de Orde van de Allerheiligste Verlosser, de Redemptor'.

De allereerste bladzij uit het boek was voor mij meteen het interessantst en verklaarde waarom mijn moeder dit boekje had bewaard. Op het schutblad was een oorkonde geplakt die melding maakte van de '3e Ereprijs voor Vlijt en Goed gedrag', toegewezen aan mijn grootvader Gerardus Wilbrink. Hij heette overigens gewoon Gerrit, maar dat was voor de katholieken blijkbaar niet goed genoeg in die tijd.

De bijzondere braafheid van mijn opa Lees verder...

Drammen zonder draagvlak

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Zondag 15 Juli 2012 in categorie Amsterdam Centraal

Af en toe word ik echt opstandig. Dat is wanneer politici lichtvaardig omgaan met de gezondheid van burgers. Laatst had ik dat weer met een staaltje machtsmisbruik vanuit Den Haag. Minister Melanie Schulz van Haegen vond dat er op de westelijke ringweg A10 overdag weer 100 kilometer per uur mocht worden gereden in plaats van 80.

Deze minister is nota bene demissionair en maakt deel uit van een minderheidsregering. Dan zou je toch verwachten dat de bewindspersoon zich wat bescheidener opstelt, maar nee.

Drammen zonder draagvlak Lees verder...

Wie regeert hier eigenlijk?

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Maandag 09 Juli 2012 in categorie Amsterdam Centraal, Politiek & Maatschappij

De laatste tijd is er veel kritiek op het toezicht dat wordt uitgeoefend op instellingen en bedrijven die worden gefinancierd met publiek geld. Het meest recente voorbeeld is het GVB. De directeuren Adrie Bolier en Pieter Schotte moesten weg vanwege onbehoorlijk bestuur en schending van de integriteitsregels. Bovendien was er weer sprake van buitensporige beloningen.

Het GVB is een zelfstandig bedrijf waarvan alle aandelen in handen zijn van de gemeente Amsterdam. De taak van de Raad van Commissarissen is de belangen van de aandeelhouder (en daarmee de belastingbetaler in dit geval) te waarborgen.

Duidelijk is dat het toezicht door de Raad van Commissarissen weinig voorstelde. Op één na zijn dan ook alle leden van de RvC inmiddels opgestapt.

Wie regeert hier eigenlijk? Lees verder...

Beveiligers Geert Wilders volslagen incompetent!

Woensdag 04 Juli 2012 in categorie Knipsels, Politiek & Maatschappij

Al enige jaren wordt Geert Wilders permanent omringd door beveiligers. Zij worden bekostigd door Henk, Ingrid, hardwerkende Nederlanders en andere belastingbetalers. Al dat geld blijkt totale verspilling. Want wat zegt Geert vandaag tegen het Volkskrantje?

Waar is de beveiliging als je hem nodig hebt?

Daar kunnen we dus net zo goed mee ophouden, met die beveiliging. Scheelt toch weer op de begroting.

Beveiligers Geert Wilders volslagen incompetent!