Archief: artikelen van Juni 2014.

| Home |

 

Nieuwe burgemeester Amstelveen

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Woensdag 18 Juni 2014 in categorie Amsterdam Centraal

De nieuwe burgemeester van Amstelveen is bekend. Het wordt mevrouw Mirjam van ’t Veld (CDA). Zij is 44 jaar en 'good looking' (bij burgemeesters is dit feit vermeldenswaardig). De gemeenteraad heeft haar unaniem voorgedragen en zij is per 3 juli benoemd. Momenteel is zij nog burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht.

Bijzonder is dat de door de VVD gedomineerde gemeente Amstelveen een vrouw van het CDA heeft voorgedragen. De VVD had blijkbaar zelf geen dame in de gelederen met bestuurlijke kwaliteiten én een bovengemiddeld 'representatief voorkomen'. Bij deze partij komen ze wat dat betreft dikwijls niet verder dan saaie sigarenrokers in driedelig grijs of van die über-trutten als Annemarie Jorritsma (Almere). Want laten we eerlijk wezen, Annemarie heeft de sex-appeal van een staande schemerlamp uit de kringloopwinkel. Haar bestuurlijke vaardigheden bestaan voornamelijk uit het kaviaar en champagne slurpen aan boord van dure jachten tijdens Sail Amsterdam.

Nieuwe burgemeester Amstelveen Lees verder...

Een baby is handel

Vrijdag 13 Juni 2014 in categorie Persoonlijke notities

Ik hoop niet dat u het mij kwalijk neemt dat ik weer over het onderwerp 'baby’s' begin, maar het punt is: mijn wereld omvat momenteel weinig méér. Bijna elke poging tot het lezen van een krant of het kijken van het journaal is tot mislukken gedoemd. Ik kan mij dus even niet bezighouden met het WK in Brazilië. Dat is trouwens net zo’n infantiel onderwerp als die baby van mij, dus het is lood om oud ijzer.

Terzake. Al sinds het begin van de zwangerschap van de vrouw heb ik met toenemende verbazing kennis genomen van de gigantische industrie die er in het moderne Westen bestaat rondom het fenomeen baby. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Ouders willen het beste voor hun jong en dus valt er flink geld te verdienen. Niet alleen concreet aan de baby-uitzet, maar ook aan een hoop onzin eromheen. Zo kreeg de hoogzwangere echtgenote het aanbod om van haar bolle buik een afgietsel in gips te laten maken.

Een baby is handel Lees verder...