Archief: artikelen van Mei 2014.

| Home |

 

Inpakmateriaal voor baby’s

Dinsdag 27 Mei 2014 in categorie Persoonlijke notities

Toen de vrouw zwanger was werd ik lang voor de bevalling al door iedereen in mijn wijde omgeving gewaarschuwd voor de slapeloze nachten, de totale uitputting en de wanhoop die mij te wachten stonden. De waarschuwing ging steevast vergezeld van een grijnsje vol leedvermaak.

Inderdaad, het valt allemaal niet mee qua intensiteit. Maar waar niemand het ooit over heeft gehad, is de ellende van de babykleertjes. Helemaal niemand. Dat vind ik gek. Poepluiers, nachtelijke voedingen, buikkrampjes, luieruitslag, onverklaarbaar gehuil: al deze ongemakken vallen in het niet bij de beproevingen die ouder en kind moeten doorstaan met de babykleertjes.

Inpakmateriaal voor baby’s Lees verder...

Je bent een travestiet of je bent het niet

Donderdag 15 Mei 2014 in categorie Kunst en Cultuur

Vorige week zag ik in mijn Facebook tijdlijn een vrouw met een baard voorbij komen. Meerdere malen zelfs. Zij bleek het Songfestival te hebben gewonnen. Diverse columnisten die zich normaal niet verwaardigen ook maar een letter te wijden aan zoiets banaals als een Songfestival, schreven er in de dagen daarna gretig over. Niettemin waren zij unaniem van mening dat de baarddame, zich noemende Conchita Wurst, niet uitsteeg boven het niveau van een kermisattractie. Opmerkelijk vond ik zelf het spanningsveld tussen de chique voornaam en de banale achternaam. Ik schreef al eens eerder over dit verschijnsel, maar dit terzijde.

De vrouw met de baard bleek eigenlijk 'gewoon' een man met een baard in vrouwenkleren. Bij de Oostenrijkse belastingdienst weten ze hem te vinden onder de naam Thomas Neuwirth. Hij doet al een paar jaar een travestietenact.

Je bent een travestiet of je bent het niet Lees verder...

De nakomeling

Zaterdag 10 Mei 2014 in categorie Persoonlijke notities

Via het alwetende Facebook hebt u waarschijnlijk al vernomen dat ik sinds afgelopen zondag vader ben van een blakende zoon. U denkt dan wellicht dat het schrijven op dit weblog meteen een stuk minder zal worden, maar dat probeer ik te vermijden. Enige jaren geleden heb ik namelijk met veel bravoure in een interview beweerd dat zelfs het krijgen van kinderen geen excuus was om met bloggen te stoppen, dus met deze uitspraak heb ik mij diep in de nesten gewerkt. Ik moet nu doorzetten, desnoods tussen alle poepjes, piesjes en pampers door. Ik kan dit niet op mij laten zitten.

De nakomeling Lees verder...