Archief: artikelen van Oktober 2004.

| Home |

 

wintertijd

Zondag 31 Oktober 2004 in categorie Verhelderende Gesprekken

Daar heb ik toch altijd zó'n moeite mee, hè, met die overgang van zomertijd naar wintertijd! Dan staat m'n hele bioritme aan me te sjorren dat Studio Sport direct gaat beginnen en dan blijkt dat ik nog een uur moet wachten! Niet dat ik daar ooit naar kijk, maar kennelijk zit dat toch bij bijna alle mannen ingeprogrammeerd...

Daar is gewoon niet goed over nagedacht, over die zomertijd. Het systeem is eigenlijk pure diefstal. In het voorjaar lever je een uur in dat je pas eind oktober weer terugkrijgt! Wie praat er over het renteverlies? Daar hoor je niemand over!

En dan nog iets! Volgens mij liggen er ergens een hoop tijd-tegoeden die nooit meer worden opgehaald. Ik zal je vertellen hoe dat zit. Kijk, iedereen gaat een keertje dood, nietwaar? Nou, stel nou dat dat in de zomer gebeurt? Feitelijk is dat dan gewoon een uur te vroeg! Dan voel je je toch mooi genaaid! En hoeveel mensen op de wereld gaan er niet dood tijdens de zomer? Nou? Nou? Precies! Allemaal verloren uurtjes!
wintertijd

het zweedse keukenladekastje

Zondag 31 Oktober 2004 in categorie Klein Proza

Bij de grote meubelboer uit Zweden kocht ik een puzzel. Als je die puzzel helemaal goed oplost is het vanzelf een keukenladekastje. Of een ander handig meubelstuk. Er zit een mooie handleiding bij hoe je het ding in elkaar moet zetten. De handleiding is gemaakt voor analfabeten, want hij bestaat uitsluitend uit tekeningetjes. Ook analfabeten hebben immers recht op keukenladekastjes.
het zweedse keukenladekastje Lees verder...

weblogsymbool

Zaterdag 30 Oktober 2004 in categorie Incrowd: over webloggen

Zonet bedacht ik: bestaat er eigenlijk wel een algemeen weblogsymbool? Volgens mij niet. Daar moet dus verandering in komen. Ik nodig u uit met ontwerpen te komen. Wel serieus blijven graag. Die ontwerpen kunt u mij toemailen en dan zal ik bij voldoende deelname te zijner tijd een mooie verkiezing uitschrijven welke de mooiste en beste is. Zegt het voort.

Voor de Engelssprekenden: design a weblog symbol. weblogsymbool

haags fietsen

Vrijdag 29 Oktober 2004 in categorie Waargebeurde verzinsels

Ja, lekkeâh, dat had ik natuuhrrelèk weiâh, hè! Rèd ik dâh lekkeâh met m'n fiesie op duh Bezuidenhoutseweg, zit dâh zo'n ouwe gozâh voâh me op z'n Spartamet. Ik wil d'r natuuhrrelèk langs, mâh die gast blèft duh hele tèd in duh linkâhbaan rèden, dus dat luktuh niet eâhrg. Ik bellen als un gek. Mot je niet denken dat ie effe opzè gaat. Dus ga ik bumpeâhrkleven en ik druk un pâh keiâh m'n dynamo tegen me voâhwiel om met me lich tuh knippeâhren. Mâh die gozeâh gèft dus maui gein sjoege. Op zekeâh moment zie ik un heil klèn gaatje, dus ik eâh als duh dondeâh langs, nietwaâhr. Blèft ie met z'n bril achteâh me Puch-stuur haken. Nâh, die ouwe ging gelèk tegen duh tegels, dat snap je. En schelden, jongen! Ik hep nog nauìt iemand gehoâhd die zo grof in duh bek was! Hè had helemaal niks, mâh hè begon zich vreselèk aan tuh stellen. Duh waut moès eâhrbè komen, un ziekenauto en oâk nog duh Rèks Voâhlichtingsdienst. Toen zag ik pas dat ut Brinkhôhst was. Dat mot nâh ut land besturen. Kan niet eins fiesen...
haags fietsen

sargasso 2

Vrijdag 29 Oktober 2004 in categorie Incrowd: over webloggen

De Commodore64-server van weblog Sargasso is er zo mogelijk nog erger aan toe dan Arafat, dus ook zij hebben tijdelijk hun toevlucht genomen tot een andere lokatie. Van daaruit volgen zij komende week nauwgezet de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Mooi, dan hoef ik met daar niet meer mee bezig te houden.
Hun crisisopvang is alhier geregeld: http://sargasso.web-log.nl sargasso 2

het doekje valt

Donderdag 28 Oktober 2004 in categorie Verhelderende Gesprekken

"Hoe gaat 't nou met 'm?"
"Nou, niet best geloof ik. Z'n sjaaltje hangt er een beetje slapjes bij vinnik..."
"Hij moet rusten volgens z'n woordvoerder."
"Lukt dat wel met zoveel dokters? Complete teams uit Jordanië, uit Egypte, uit Tunesië..."
"Daar hoef ik bij m'n ziekenfonds niet mee aan te komen!"
"Kunnen die landen in elk geval zeggen dat het aan hùn niet gelegen heeft."
"Als ie tòch de pijp uitgaat, bedoel je?"
"Ja. Gaan ze dan trouwens met zijn lijk ook door de straten hossen?"
"Nee, ze blazen 'm op. Tegenover al die martelaren kan ie 't niet maken om ongedeerd in de hemel te verschijnen."
"Na of voor z'n dood?"
"Erná natuurlijk! Dapper leiderschap heeft z'n grenzen..."
het doekje valt

het opgeheven vingertje

Woensdag 27 Oktober 2004 in categorie Media

Vanavond zag ik bij het discussieprogramma B&W een meneer die zijn opponent verweet meteen met het 'opgeheven vingertje' klaar te staan. Bij zo'n opmerking krijg ik zelf altijd tegenovergestelde klachten: kromme tenen en een slappe leuter. Het 'opgeheven vingertje' is namelijk het klassieke weerwoord van iemand die eigenlijk geen argumenten heeft. Dan komt men aankakken met de dooddoener van het opgeheven vingertje. Of het moraalridderschap.
het opgeheven vingertje Lees verder...

het stijlloos stijlboek

Dinsdag 26 Oktober 2004 in categorie Incrowd: over webloggen

Er woedde de afgelopen week een storm in een bierglas over het verschijnsel webloggen. Het programma Netwerk had een uitzending gemaakt die in de weglogwereld niet in goede aarde viel. In die uitzending werd namelijk het webloggen voorgesteld als een bijkans criminele activiteit. Dat kwam doordat ter illustratie louter weblogs werden aangehaald die bestaan bij de gratie van de rel en de provocatie, vonden enkele serieuzere weblogs. De laatste groep voelde zich zwaar tekort gedaan en in de eer aangetast.
het stijlloos stijlboek Lees verder...

sargasso

Dinsdag 26 Oktober 2004 in categorie Incrowd: over webloggen

Ja, daar ben ik weer. Mijn internetverbinding lag er gisteren uit. Dan staat een mens als ik gelijk met z'n ziel onder z'n arm. Wie nog grotere problemen heeft is het gewaardeerde weblog Sargasso. Hun server is gecrashed, lieten zij per mail weten. Ze hebben inmiddels een nieuwe hostingprovider, maar om de zaak weer te starten moeten ze de boel eerst nog van de oude server zien te krijgen. Dat kan nog eventjes duren, maar ze komen terug. Dat u dat weet. Intussen wens ik hun veel sterkte met de herstelwerkzaamheden.
sargasso

de afwas

Zaterdag 23 Oktober 2004 in categorie Klein Proza

In dit huis heeft zich een technologische revolutie voltrokken, een Grote Sprong Voorwaarts. Gisteren is hier onze allereerste afwasmachine binnengesjouwd en ik ben er nog steeds opgewonden van. Dat ik dit nog mag meemaken, zou ik bijna zeggen, want ik ben ook geen twintig meer.

Tot dusver was ik altijd de afwasmachine en daar kwamen nogal eens klachten over. Tijdens een gezellig etentje met vrienden was het dan: “Goh, hebben jullie gisteren spinazie gegeten? Smaakt nog best goed!” Waarna ik een bestraffende blik van mijn geliefde wederhelft mocht incasseren. Vanaf heden kan ik in voorkomende gevallen de falende technologie de schuld geven en dat stemt mij blij.
de afwas Lees verder...

rechts heeft voorrang

Vrijdag 22 Oktober 2004 in categorie Media

Het was deze week weer volop genieten. Bij diverse media en op Nederlandse internetplekjes woedt een heftige discussie. In Nijmegen namelijk wil Groenlinks raadslid Wouter van Eck de grote terreinwagens (de zogeheten SUV: Sports Utility Vehicle) niet meer in de stad hebben. Ze zijn gevaarlijk voor medeweggebruikers, zuipen teveel brandstof en ze zijn te groot. Nou ja, dat kun je vinden. Anderzijds kun je het er ook mee oneens zijn. Vooral als je zelf de trotse bezitter van zo'n troetelzeepkist bent. Uiteraard ontstaat in de discussie meteen de aloude links-rechts tegenstelling, want dergelijke dure wagens staan symbool voor het onderscheid tussen de bezittende en niet-bezittende klasse.

Opvallend is echter dat ook veel mensen uit het 'gewone volk' zich menen te moeten opwerpen als verdediger van de elite-auto. Dat gaat dan ongeveer zo:
rechts heeft voorrang Lees verder...

er is er weer eentje jarig

Woensdag 20 Oktober 2004 in categorie Gozertje

Mijn vader is vandaag jarig, dus die heeft het veels te druk met drank, chips en taart kopen. Daarom moet ik nu even. Maakt niet uit. Het is toch herfstvakantie en kloteweer. Kan ik meteen nog effe wat van de vorige vakantie vertellen. In de grote vakantie waren wij helemaal naar Israël moet je weten. Daar gaan wij wel vaker heen, want daar woont veel familie. Dat is altijd behoorlijk kut. Bij al die ooms en tantes moet je steeds op bezoek en ik versta er geen reet van. En als we dan eindelijk weggaan dan staan ze nog een kwartier in de gang te ouwehoeren.
Het is daar ook de hele tijd bereheet. Gelukkig hebben ze veel zwembaden. En ze hebben allemaal ook lekker veel pistolen en geweren. Een heleboel mensen en soldaten lopen daarmee. Als je een winkel ingaat kijken ze eerst of je geen bom in je tas hebt. Vond ik wel cool eigenlijk. Moeten ze hier ook doen. Hier is nooit een zak te beleven.

Ik vroeg aan me vader waarom hij eigenlijk geen pistool had. Daar hield hij niet van, zei hij en het mocht ook niet. Dat tref ik weer. Had ik op school toch mooi een spreekbeurt over kunnen houden dan. Maar niks hoor. Mijn vader is een watje. Een grote neef van mij zit in het leger. Die heeft tenminste een vet geweer onder z'n bed. En een oom van me is helicopterpiloot. O ja, en de broer van me opa heeft zelfs een schotwond uit de oorlog. Die heeft hij me zelf laten zien. Ergens in z'n buik. Een heel eng litteken. Maar mijn vader heeft niks. Geen pistool, geen helicopter en geen schotwonden. Ja, een piepklein vlekkie tussen ze ogen. Nog van de waterpokken vroeger, zegt ie. Ja, hoor es, daar kan ik op school niet mee aankomen! Ik heb helemaal niks aan die man. Niet de moeite waard om te feliciteren eigenlijk. Ik krijg ineens een goed idee: ik ga hem vanavond een klapperpistool voor z'n verjaardag geven! Kan ie ook es de held uithangen!
er is er weer eentje jarig

er is er weer eentje jarig

Woensdag 20 Oktober 2004 in categorie Gozertje

[geschreven door gozertje]
Mijn vader is vandaag jarig, dus die heeft het veels te druk met drank, chips en taart kopen. Daarom moet ik nu even. Maakt niet uit. Het is toch herfstvakantie en kloteweer. Kan ik meteen nog effe wat van de vorige vakantie vertellen. In de grote vakantie waren wij helemaal naar Israël moet je weten. Daar gaan wij wel vaker heen, want daar woont veel familie. Dat is altijd behoorlijk kut. Bij al die ooms en tantes moet je steeds op bezoek en ik versta er geen reet van. En als we dan eindelijk weggaan dan staan ze nog een kwartier in de gang te ouwehoeren.
Het is daar ook de hele tijd bereheet. Gelukkig hebben ze veel zwembaden. En ze hebben allemaal ook lekker veel pistolen en geweren. Een heleboel mensen en soldaten lopen daarmee. Als je een winkel ingaat kijken ze eerst of je geen bom in je tas hebt. Vond ik wel cool eigenlijk. Moeten ze hier ook doen. Hier is nooit een zak te beleven.

Ik vroeg aan me vader waarom hij eigenlijk geen pistool had. Daar hield hij niet van, zei hij en het mocht ook niet. Dat tref ik weer. Had ik op school toch mooi een spreekbeurt over kunnen houden dan. Maar niks hoor. Mijn vader is een watje. Een grote neef van mij zit in het leger. Die heeft tenminste een vet geweer onder z'n bed. En een oom van me is helicopterpiloot. O ja, en de broer van me opa heeft zelfs een schotwond uit de oorlog. Die heeft hij me zelf laten zien. Ergens in z'n buik. Een heel eng litteken. Maar mijn vader heeft niks. Geen pistool, geen helicopter en geen schotwonden. Ja, een piepklein vlekkie tussen ze ogen. Nog van de waterpokken vroeger, zegt ie. Ja, hoor es, daar kan ik op school niet mee aankomen! Ik heb helemaal niks aan die man. Niet de moeite waard om te feliciteren eigenlijk. Ik krijg ineens een goed idee: ik ga hem vanavond een klapperpistool voor z'n verjaardag geven! Kan ie ook es de held uithangen!


er is er weer eentje jarig

Gerimpelde spionnen

Woensdag 20 Oktober 2004 in categorie Paranoia

Het programma Dokwerk draaide de afgelopen twee weken een documentaire over de Binnenlandse Veiligheids Dienst, tegenwoordig opererend onder de naam AIVD. Er verschenen rijen kwabberige oude mannetjes in beeld met uitgeloogde snorren of valse baarden. Stuk voor stuk snoefden zij over hun stoere heldendaden in het verleden.

Klapstuk was natuurlijk het wapenfeit dat zij een eigen Maoïstische partij hadden opgericht -de Marxistisch-Leninistische Partij Nederland (MLPN)- die geheel werd gerund door BVD-ers. En de Grote Roerganger Mao Tse Toeng was daar met open schele ogen ingetrapt, hahaha! Gnuifend verhaalden zij hoe zij zelfs diens hand hadden mogen schudden. Dàt waren nog eens tijden!

Gerimpelde spionnen Lees verder...

stijgend ongenoegen

Dinsdag 19 Oktober 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

'Brussel tevreden met Nederlandse bezuinigingen', lees ik in de Volkskrant. Ons landje blijft netjes onder het begrotingstekort van 3 procent.
Hier in Amsterdam zijn wij minder tevreden met de bezuinigingen. Het begrotingstekort in huize Verbal Jam is inmiddels zover opgelopen dat de bank tegenwoordig het hele dagafschrift maar in rood afdrukt.

En de koopkracht zal nog verder afnemen, staat er in diezelfde Volkskrant. De lonen stijgen minder snel dan het EU-gemiddelde en de koopkracht daalt meer dan gedacht. Dat komt door de explosief stijgende olie- en gasprijzen, pensioenpremies, huren en premies voor particuliere ziektekostenverzekeringen. Dit alles volgens het Centraal Planbureau.

De consumentenbond doet er nog een schepje bovenop en voorspelt hogere prijzen voor kabeltarieven, lokale heffingen, treinkaartjes, kinderopvang en bankpasjes.
Ik overweeg daarom maar naar een woonwagenkamp te verhuizen. Dat is geloof ik nog zo'n beetje de enige plek in Nederland waar je je eigen belastingtarieven kunt vaststellen, gratis energie kunt aftappen en je eigen rokertje kunt telen. Ook de kinderopvang schijnt er goed geregeld te zijn.
stijgend ongenoegen

deurbeleid

Zondag 17 Oktober 2004 in categorie Klein Proza

Een paar dagen terug is mijn lieve oude buurvrouw zachtjes overleden. Vijfennegentig is zij geworden en dat vond ze wel voldoende. Ze was een klein en mager, steeds krommer lopend oud vrouwtje. Met enige vertedering zagen wij haar altijd over straat scharrelen. Vorig jaar Kerstmis brak zij thuis haar heup en lag een nacht lang in het gangetje voor de wc. Eigen schuld, vond ze zelf, want als alleenwonende had zij haar alarm niet om haar nek gedragen. Wanneer zij dat wèl had gedaan had men mij uit bed gebeld en had ik haar een koude en pijnlijke nacht kunnen besparen. Nu vonden anderen haar pas de volgende dag, met een vloerkleedje over zich heen getrokken.
deurbeleid Lees verder...

politieke besluitvorming

Zaterdag 16 Oktober 2004 in categorie Verhelderende Gesprekken

Daar op de achterbank van die chique wagen zitten de heer en mevrouw Brinkhorst.
Mevrouw Brinkhorst, geboren Heringa, buigt zich naar de chauffeur en richt het woord tot hem.
"Zâg, chauffoooorj..."
"Chauffeur mevrouw, het is 'chauffeur'.
"Jae, dâh weet ik, maerj de mensen vinden altijd dât ik zo bekâkt praet, dus ik dâcht: laet ik het eens wât plât zaggen, nietwaerj..."
"Doet u voor mij geen moeite, mevrouw..."
"Nou jae, whateverj, wât betekent 'Houd twee seconden afstând' daerj op dât bord boven de wag?"
"Precies wat het zegt mevrouw: 'Houd twee seconden afstand'...
"Jae, maerj daernááe dân, chauffeurj? Nae die twee seconden? Mâg men er dân vlâk âchterj?"

De heer Brinkhorst mengt zich in het gesprek.
"Leid den chauffeur niet âf, Jântien. De mân dient zijn aendâcht bij den weg te houden!"
"Jae, gut zâg Laurens Jân, daerj wordt hij tôch zekerj voorj betaeld?"
De chauffeur veroorlooft zich een tegenwerping: "Dat valt tegen, mevrouw..."
Dat accepteert de heer Brinkhorst niet.
"Zâg vlerk, jij moet niet vrijpôstig wôrden heur... "
"Vôlgens mij is het 'vlârjk', Laurens Jân," werpt mevrouw ertussen.
"Vlerk of vlârk, dât zâl mij weurst wezen, maer deze knaep toucheert toch âl gauw het minimumloon dâcht ik zo..."
"Zóvéél Laurens Jân? Dât is de vent tôch niet waerjd, zâg? Daer moet je wât aen doen heur!"
"Jae, nu je het zâgt, lieve, ik zâl dât eens aenkaerten bij de coalitiegeneuten. Die zijn daer vâst wel veur in!"
"Minstens twintig prosant erâf, Laurens Jân! Minstens twintig prosant!"
politieke besluitvorming

de mooiste motorclub

Vrijdag 15 Oktober 2004 in categorie Het vaderlandsch cultuurgoed

Gisteren zag ik een leerzame reportage bij Zembla. Dat trof, want ik heb altijd al lid van een motorclub willen worden, maar tot dusver kwam het er nooit van. En ach, die wilde verhalen die erover de ronde doen, die zijn volgens mij schromelijk overdreven. Bij iedere club gebeurt wel eens wat dat niet helemaal kosjer is. Neem nou Ajax, daarvan zeggen ze toch ook dat ze hebben gefraudeerd? Niks van waar natuurlijk. Je schijnt als bestuur tegenwoordig niet eens een paar boekenbonnen te mogen uitdelen.

Of PSV dan. Anne Frank is daar beslist niet de grootste Nederlander. Aan die naam worden ze liever niet herinnerd. Kortom, zogenaamde criminele activiteiten lijken me niet echt een reden om een fijne club nou meteen te gaan boycotten. Ik ga dus vandaag meteen een briefje schrijven aan de secretaris van die motorclub om nadere informatie. Want ik heb eerst nog wel een paar vragen, anders wordt het misschien een teleurstelling. En ik wil natuurlijk het maximale uit mijn lidmaatschap halen. Ik had zo gedacht:
 • Is het hebben van een motorrijbewijs verplicht?
 • Zo ja, verzorgt u ook rijopleidingen? Ik heb namelijk nog geen motorrijbewijs.
 • Hoe hoog is de contributie? Ik heb dat nergens kunnen vinden...
 • Ik ben nogal kleinzerig. Moeten die tattoeages echt?
 • Zo ja: wat dacht u van een lieveheersbeestje?
 • Mijn brommer is een oude Berini met windscherm. Is dat ook goed?
 • Hoe streng zijn de kledingvoorschriften? Ik ben veganist en draag dus geen leer.
 • Is in plaats daarvan een houtje-touwtje jas toegestaan?
 • Hoe hard rijden jullie doorgaans? Is dat een beetje bij te houden met een Berini?
 • Heb ik toestemming nodig van ouders of voogd? Ik moet die Berini namelijk van m'n vader zien te lenen.
 • Zijn er nog bijkomende kosten, zoals voor clubuitjes?
 • Ben ik verzekerd tegen molestschade?
 • U tapt in het clubhuis Bavaria Malt hoop ik?

Nou, dat was het wel geloof ik... Of schiet u nog iets te binnen?

de mooiste motorclub

onze fijne klub

Vrijdag 15 Oktober 2004 in categorie Waargebeurde verzinsels

Da was lachuh, jonge! Had een of andere loser bisonkit in 't slot van ons klubhuis gedaan. Konde we d'r een week nie in. Bale man! Konde we nie internette, niet poole en niet blowe. Maar we wete nou wie 't heb gedaan. Een of andere gore puistekop. Gelijk aangifte gedaan natuurlek. Maar ja, je weet hoe 't is met die woute, as je ze nodig heb zijn ze d'r niet. Dan hebbe ze 't te druk met autoos flitse of met neuspulleke. Dus hebbe we 't zelf maar effe geregeld. We wete waar die fieltige naaier woont, dus die neme we met ze alle effe te graze, ja toch? Tering man, die gast is nou lid van zes boekeklubs, vijf eskortservuzze, geabbeneerd op vierevijfteg teidschrifte en alle omroepverenigginge. En we hebbe natuurlek de hele stad ondergeplakt met 'n foto van die pusspuitende klierasilharses van 'm. Es kijke, verder krijgttie ook elke dag minstes 32 pizzaas, 600 telefoontjes en 14 keer chinees. En proefpakkette hè, honderde proefpakkette. Van tenaleedie enzo. O ja, en ze huissie staat nou ook te koop. En dan heb ie nog mazzel dat we 'm nie voor ze bek ramme, die vuile pukkelkop! Nee, die kan morrege beter voor de intercity springe, ze stake nou toch nie meer. Ja, jonge, wie met ons klubhuis fuckt, fuckt met ons...
onze fijne klub

stemmingmaken

Donderdag 14 Oktober 2004 in categorie Knipsels

Een van de muffe zetelwarmertjes van het CDA, mevrouw Gerda Verburg, flapt er weer eens een fijne stemmingmakende one-liner uit vandaag (volgens de Volkskrant). Ze beweert dat de 'bijstand volloopt' en dat het steeds moeilijker wordt om werklozen weer aan de slag te krijgen. 'Een tijdelijke beloning onder het mininum is een kans die we met twee handen moeten aangrijpen'.

De bijstand loopt helemáál niet vol, mevrouw Verburg, u neemt een loopje met het achtste van de tien geboden, te weten: Gij zult tegen uw naaste niet vals getuigen!
Het tegendeel is namelijk waar, het CBS meldde woensdag dat het aantal bijstandstrekkers voor het eerst sinds begin 2003 niet meer is gestegen. Dat hebben wij gisteren nog gelezen!

Als ù niet op uw woorden past, mevrouw Verburg, doe ik dat wel.
stemmingmaken

de gemoederen

Donderdag 14 Oktober 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Sommige mensen hebben het er maar moeilijk mee, met zo'n staking. Een mini-compilatie van de meningen van wakker Nederland:

Links werkschuw tuig is 't, en niks anders! Allemaal egoïsme van die gasten die eerder willen stoppen met werken, enkel eigenbelang. Die stakers willen vanaf hun 55ste op hun reet zitten op kosten van de werkende minderheid! Iedereen moet thuis blijven, alleen maar omdat dat tuig te besodemieterd is om even door te werken. Kom, ik ga weer eens aan het werk. Proberen deze economie draaiend te houden...

Het zijn de mensen met de korte neuzen, die in plaats van verder te denken liever hun vetgedrukte ochtendblad nawauwelen of het onderkruipersgedrag van Edwin Evers van Radio 538 bejubelen. Misschien had meneer Evers beter tòch z'n MEAO kunnen afmaken. Dan had hij nu wellicht iets genuanceerder gedacht over de werknemers die vroeger de economie draaiende hielden en dit land zelfs dusdanig rijk hebben gemaakt dat hij nu onbekommerd zijn verwende domme praatjes de ether in kan slingeren.

U ziet: ook mij gaat het populisme vlot af als ik er eventjes voor ga zitten.

de gemoederen

De jeugd heeft de toekomst

Woensdag 13 Oktober 2004 in categorie Politiek & Maatschappij

Deze regering is diep gezonken. Ik kan mij namelijk niet herinneren dat het ooit nodig is geweest dat een kabinet een bemiddelaar nodig had om de betrekkingen met een groot deel van de rest van het land te herstellen. Ze kunnen beter de eer (mocht daar nog iets van over zijn) aan zichzelf houden en met de staart tussen de benen vertrekken.

wild enthousiast
Het beleid is gebaseerd op leugens en verborgen agenda's. Weet u het nog? Bij het aantreden van Balkenende II heette het dat de grootste bezuinigingsoperatie uit de parlementaire geschiedenis nodig was om het begrotingstekort onder de drie procent te houden. Dat was natuurlijk niet een verkooppraatje waarmee je de massa's wild enthousiast achter je beleid krijgt. Sinds enkele maanden zijn de megabezuinigingen dus ineens nodig 'voor de toekomst', voor onze kinderen en kleinkinderen. Want wij mogen toch met z'n allen niet willen dat die arme stakkers straks uitgehongerd langs 's Heren wegen schooien. Nee, emotionele chantage is veel effectiever, moet de coalitie hebben gedacht.

De jeugd heeft de toekomst Lees verder...

verkeerde ingang expreszo

Dinsdag 12 Oktober 2004 in categorie Media

Wat een koddig nieuws hebben we toch weer de laatste dagen. Zo ontstond er veel ophef over het homofiele lesboblad c.q. lesbisch homoblad Expreszo, dat begin oktober een speciale uitgave in een oplage van 420.000 stuks naar de middelbare scholen stuurde. Het ministerie van Onderwijs ondersteunde deze voorlichtingsactie financieel.

Het gebezigde doelgroeptaalgebruik stond het behoudende deel der schooldirecties echter niet aan en dus belandde het blad op nogal wat scholen in de papiercontainer of ze stuurden het gewoon terug, zonder dat het de leerlingen ooit had bereikt.

Vanmorgen hoorde ik een discussie op de VPRO-radio. Een homoseksuele scheidsrechter vond het schande dat fijn-christelijke scholen het blad weggooiden. Een heteroseksuele mevrouw van het CDA vond het schande dat er zulke groftalige humor in stond. Een vast wel homoseksuele woordvoerder van Expreszo, ene meneer Björn van Roozendaal, had wel op enige weerstand in sommige sectoren van het onderwijs gerekend en verklaarde serieus: "Dat is nu precies de reden dat we dit blad door de achterdeur naarbinnen hebben gereden." Tja, dàt moet je natuurlijk niet doen bij homofoben!

Het gewraakte nummer van Expreszo is overigens nog als pdf-bestand te downloaden.

verkeerde ingang expreszo

vreselijke wraakneming

Maandag 11 Oktober 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ergens in Tampa USA zit een vies mannetje in de meterkast met zijn computer en zijn tampeloeres te spelen. Dat kan ik hiervandaan zien, want al een paar weken spamt hij mijn tellertjes vol met diepgestoorde domeinnamen. Die verwijzen allemaal naar onfrisse sekssites die je alleen fijn vindt als je waterig brein ergens in je scrotum ronddobbert.
Het mannetje wil aandacht. Die krijgt hij.


Een kleine bloemlezing uit de domeinnamen die het mannetje al heeft verzonnen en die allemaal uitkomen bij ip-adres 216.12.203.143:

incest-anal-porn.asiantrans.net
free-gay-amateur.gays-sex-gay-sex-gays.us
free-gay-fotos.gays-sex-gay-sex-gays.us
gay-sex-latina.gays-porno-men-twinks-boys-sex.biz
free-pics-of-nude-teen-boys.hard-boys.com
gay-incest-sex.gays-porno-men-twinks-boys-sex.biz
gay-big-cock-sex.gays-porno-men-twinks-boys-sex.biz
free-gay-teen-boy-movies.hard-boys.com
teen-boys-gay-sex.hard-boys.com
gay-teen-boys-free.hard-boys.com
mature-porn-pussy.asian-trans.net
girl-dildo-incest.asian-4you.net
gangbang-sex-mature.asian-trans.net
mature-sex-webcam.asian-trans.net
cialis-generic-viagra.biz
son-incest-sex.asian-4you.net
brazilian-shemale.asian-trans.net
mature-porn-videos.mominaction.info
perverted-dreams.com
bestiality-xxx-porn.perverted-dreams.com
zoo-free-sex.perverted-dreams.com


Ik heb inmiddels speciaal voor dit mannetje de volgende domeinnaam aangevraagd:
http://free-pics-of-your-public-castration-without-any-anaesthetic-by-Abu-Musab-al-Zarqawi.org

vreselijke wraakneming

drie jaar verbal jam

Zondag 10 Oktober 2004 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Hedenmorgen kreeg ik de Fröbelprijs voor Literatuur uitgereikt, zijnde een verlopen boekenbon van 5 euro. Verbal Jam bestaat namelijk vandaag 3 jaar! Alles bij elkaar zitten er nu 1874 stukken in de database. Voorwaar een gigantisch oeuvre, vooral als je bedenkt dat het hier niet gaat om stukjes van zomaar een paar regeltjes. Ik lijk dus wel gek.
Naar voorbeeld van onze gehate premier heb ik nu grote rieten manden klaarstaan om alle vreugdebetuigingen in te doen. Ook het reactieforum en mijn girorekening staan uiteraard open voor blijken van waardering en dank. Zegt het voort!
drie jaar verbal jam

Volkstuin

Zaterdag 09 Oktober 2004 in categorie Flashback verhalen, Klein Proza

Op de volkstuin brachten wij de zomers door. Dat spaarde weer een vakantiereis uit en we genoten evengoed. Wij sliepen in het door mijn vader zelf gebouwde huisje, aten door mijn vader zelf geteelde groenten en ik speelde met het door mijn vader zelf geconstrueerde karretje. Als klein jongetje bofte ik toch maar. Op mijn beste vriendje na had niemand een karretje.
De ruggengraat van het voertuig bestond uit een dikke balk. Daaraan zaten twee dwarsbalken waaronder de wielen waren gemonteerd. Deze wielen waren de enige restanten van de kinderwagen waarin ik zelf nog had gelegen. Op de balken was een primitief platform gespijkerd waarop ik kon zitten en verder ook van alles kon vervoeren. De voorste balk was draaibaar om te kunnen sturen.

Volkstuin Lees verder...

tips voor tonino

Vrijdag 08 Oktober 2004 in categorie Media

Beste meneer Tonino,

Het maatschappelijk inburgeringsproces is bij u niet bepaald succesvol verlopen. Blijkbaar weet u buiten het wetboek niet wat er in de wereld te koop is. Daarom reik ik enige tips en truuks aan, maar dat is dan wèl de laatste keer! Hier komen ze.

Uit de Afvalwijzer 2004, hoofdstuk Bruin- en Witgoed (hieronder valt ook computerapparatuur):
'Geef het oude apparaat aan de leverancier mee als uw nieuwe apparaat wordt bezorgd. De leverancier is wettelijk verplicht het oude apparaat in te nemen. U kunt het ook bij de winkel inleveren waar u een vergelijkbaar apparaat koopt.
De chemokar haalt in februari, juni en oktober/november gratis kleine elektrische apparaten op (samen met het klein chemisch afval). U krijgt daarover bericht.

Nog bruikbare apparaten kun u laten ophalen door de Kringloop. Telefonisch aanmelden kan maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. De spullen worden gratis bij u opgehaald. Bruikbare spullen kunt u ook zelf wegbrengen naar de Kringloop. Kijk voor openingstijden bij de rubriek Grofvuil.
Afgeven bij het Afvalpunt kan ook: maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur, zaterdag van 10.00 to 16.00 uur en woensdagavond van 18.00 tot 21.00 uur.'


Eveneens leerzaam is het volgende. Ik repareerde eens een privé-computer van iemand die daarop werkzaamheden voor een politiekorps had verricht. Ik plaatste een nieuwe harde schijf. De oude moest ter vernietiging worden ingeleverd bij de systeembeheerders van de politie. Zo simpel is dat.

U ziet, meneer Tonino, het wordt u aan alle kanten bijzonder makkelijk gemaakt. Maar u wilt desalniettemin nòg luier en gemakzuchtiger zijn. Zelfs het idee om die oude computer aan een neefje of nichtje te geven komt niet bij u op. Er zat een virus in, zegt u. Daarvoor bestaat eveneens een handigheidje: dat heet een virusscanner. Uw neefje of nichtje weet daar wel raad mee. U niet. Misdaadbestrijding kunnen wij u daarom niet langer toevertrouwen. Hopelijk vindt u passender werk bij de plantsoenendienst.

Joost mag 't weten, maar wil 't niet...
tips voor tonino

de democratie verlept

Woensdag 06 Oktober 2004 in categorie Overpeinzingen & andere gedachten

De arrogante en laatdunkende reacties van de regering en de regeringspartijen op de grote demonstratie op 2 oktober tegen haar beleid, hebben bij mij serieus de vraag opgeworpen of in Nederland de democratie niet behoorlijk aan het verleppen is. Ik ben daar niet de enige in. Dinsdag vroeg ook SP-fractieleider Jan Marijnissen zich in de Kamer al openlijk af of hier nog sprake was van democratie. Eens denken...
de democratie verlept Lees verder...

gepakt

Woensdag 06 Oktober 2004 in categorie Waargebeurde verzinsels

Ja, ziet u edelachtbare, normaal ben ik een errug rustig persoon, maar de afgelopen dagen hebben ze me dus wel met vier man moeten vashouden, zó woest was ik! Voor een normaal mens is het ook niet meer te harden. Eerst zie ik zondag die bekakte stinkworst van een Brinkhorst bij Nova maar overal dwars doorheen zitten tetteren met z'n leugens. Want dat zijn het, edelachtbare! Allemaal leugens! Nú gaattie ineens zogenaamd aan de toekomst denken. Je zou toch zeggen dattie daar tijdens Kok toch ook al ruim de gelegenheid voor had gehad. Toen hadden ze daar ook nog de centen voor, nietwaar? Toen zattie toch óók in 't kabinet?

Tja, en dan gisteren nog dat arrogante, minachtende gewauwel van dat Aartsloch in de Tweede Kamer. Dat deed echt voor mij de deur dicht, edelachtbare! Toen hield ik het gewoon niet meer! Zoals er over ons hardwerkende mensen wordt gepraat door die man! Uit pure woede en frustratie ben ik toen met 180 kilometer per uur naar het Binnenhof gereden! Ik was absoluut niet toerekeningsvatbaar!
Mag ik dus asjeblieft mijn rijbewijs terug, edelachtbare?"
gepakt

bijklussen

Maandag 04 Oktober 2004 in categorie Elders gepubliceerd

Er is recentelijk nogal wat commotie ontstaan over het bijklussen door bekende media-types. Vorige week, tijdens een voordracht, bleek een onbekende mij ineens te kennen. Zomaar! Nou, wanneer één iemand Verbal Jam al kent is natuurlijk het hek van de dam! Nog even en ik ben eveneens een bekend media-type, zeg maar de Wanders of Witteman van weblogland.

Daarom neem ik nu maar alvast het zekere voor het onzekere en meld ik u eigener beweging dat ik elke twee weken een stukje bijklus voor de website Amsterdam Centraal. Gratis en om niet vooralsnog, maar voor je het weet wordt ook dàt niet meer gepikt.
Lees deze week Het wonder van Sint Lucas bij Amsterdam Centraal.
bijklussen

de hand die zoveel zegt

Zondag 03 Oktober 2004 in categorie Klein Proza

In mijn droom ging ik de donkere ruimte binnen. Ik zag geen hand voor ogen, maar er zouden mensen zijn, was mij verteld. Het was stil, er werd gezwegen. Ik ontmoette hen op de tast en schudde elk de hand. Daardoor wist ik met wie ik te maken had. Dat had ik mij nooit gerealiseerd, dat je een mens kunt leren kennen aan de handdruk die hij geeft.
de hand die zoveel zegt Lees verder...

politie negeert verbod remkes

Zondag 03 Oktober 2004 in categorie Observaties & Kritische beschouwingen

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken laat weten:

Aan de korpsleiding van de Gemeentepolitie Amsterdam,

Van de AIVD ontving ik bijgaand kiekje. Hieruit blijkt zonneklaar dat politiepersoneel -tegen mijn uitdrukkelijke instructies in- met eigen materieel aanwezig was bij de demonstratie op het Museumplein de dato 2 oktober 2004. Nogmaals: de inzet van materieel als politieauto's en brandweerwagens is streng verboden bij acties tegen ons kabinetsbeleid!! Eerder heb ik hiervoor de brandweer al op de vingers moeten tikken.
Nadere sancties volgen. Te denken hierbij valt aan de afschaffing van het Functioneel Leeftijdsontslag (FLO).

Met grimmige groeten,
Johannes Wijnandus Remkes!
politie negeert verbod remkes

weer thuis

Zondag 03 Oktober 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Hè, hè, wàt een onderneming, die demonstratie gisteren! Ik kom net binnen moet u weten... Ik ben namelijk nog maar een tijdje langer blijven staan, want het was me eigenlijk veel te snel voorbij. Ik ga nu eenmaal graag naar dit soort evenementen. Het mooie ervan is, dat eindelijk iedereen het met je eens is. Op verjaardagsfeestjes en in de kroeg zit men mij altijd tegen te spreken. Hier niet. Ik kon er dus geen genoeg van krijgen.
Op 't laatst was het wel een beetje stilletjes, zo in je eentje, maar ook dat heeft het voordeel dat niemand tegen je ingaat. Dat is een prettige gewaarwording.

Als je eenmaal weer thuis bent, gaat het leven weer z'n gewone gang. Dan kijk ik de videobanden terug en dan zie ik Zalm zeggen dat het allemaal indrukwekkend is, maar dat hij zich er lekker niks van aantrekt. Dan komt Joop Wijn van het CDA weer met de gebruikelijke kromkletspraat dat er dus 15 miljoen mensen niet naar de demonstratie zijn geweest en dat de coalitie daarom lekker doorgaat met het slopen van Nederland. Die zal ik onthouden voor het ontwaarschijnlijke geval dat het CDA weer eens de verkiezingen wint: dat pakweg 75% van de mensen helemáál niet op het CDA heeft gestemd en dat onze Joop dus gewoon een flink toontje lager moet gaan zingen.
'The morning after' is aangebroken. Ik zucht weer verder onder de dictatuur van de regenten.

weer thuis

komen!

Zaterdag 02 Oktober 2004 in categorie Kort en Tussendoor

Maak vandaag het Museumplein te klein! komen!