Archief: artikelen van September 2013.

| Home |

 

De Russen hadden eerder moeten ingrijpen

In de serie Politieke Portretten

Woensdag 25 September 2013 in categorie Politieke Portretten

Vroeger liep ik altijd even naar de keuken als Diederik Samsom op het televisiejournaal was. Maar tegenwoordig hebben we een open keuken, dus dat wordt lastig. En om nu telkens op de wc te gaan zitten is ook zo'n gedoe. Toch vlucht ik er af en toe heen, als hij werkelijk onhoudbaar irritant wordt.
"Is ie al weg?" piep ik na een paar minuten angstig door een kiertje van de wc-deur.
En dan roept mijn vrouw: "Ja hoor, de kust is weer veilig, het gaat nu over de entering van dat Greenpeace-schip door de Russen."

Greenpeace. Daar heeft Diederik Samsom ook nog bij gezeten. Kijk, tóen hadden die Russen moeten ingrijpen, hem moeten afvoeren naar Moermansk. Dat had ons een hoop ellende bespaard en de relatie met Rusland een flinke oppepper gegeven. Om over de economische voordelen nog maar te zwijgen. Nu is het te laat.
Wat een zalig idee, Diederik ver weg in Moermansk! Het zou ons de crisis kunnen doen vergeten.

De Russen hadden eerder moeten ingrijpen Lees verder...

Doorgangshuizen

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Woensdag 18 September 2013 in categorie Amsterdam Centraal

Af en toe lees ik ideeën waarvan ik me afvraag of ze wel zo goed doordacht zijn. Want wanneer ik als leek al meteen een aantal bezwaren kan bedenken, mankeert er toch wat aan, zegt mijn boerenverstand. Het boerenverstand, zo moet u weten, is de meest belangrijke intellectuele eigenschap waarmee de mensheid is begiftigd. Die moet daarom niet worden onderschat.

Ik las vorige week in de krant dat Amsterdamse woningcorporaties, Stadgenoot voorop, willen gaan lobbyen in Den Haag voor een wetswijziging. Die moet het mogelijk maken om starters een tijdelijk huurcontract te geven, zodat ze na maximaal vijf jaar uit hun huis kunnen worden gezet. Dit zou de doorstroming op de Amsterdamse woningmarkt op gang moeten helpen. Na vijf jaar moet de starter dus plaats maken voor een andere starter. Momenteel zijn tijdelijke huurcontracten nog bij wet verboden.

Doorgangshuizen Lees verder...

Holocausthumor geen probleem voor Facebook


Woensdag 11 September 2013 in categorie Schandelijke taferelen

Nabestaanden van Joodse oorlogsslachtoffers hoeven niet meer te rekenen op al te veel begrip voor hun traumatische familiegeschiedenis. Althans niet meer zo snel bij jongere generaties (als ik even mag generaliseren). Het slijt.
Zo van: Uw familie is vergast in Auschwitz, ach, wat vervelend nu. Maar ja, het is nu al zo lang geleden... Eigenlijk mag je er zelfs zo langzamerhand best grappen over maken.
Bijvoorbeeld op Facebook. Daar doen ze moeilijk over de eerste de beste blote tiet, maar 'holocausthumor' moet gewoon kunnen. Zo blijkt.

In mijn tijdlijn dook een plaatje op van Hitler in de keuken. Bovenin stond de tekst:
'Koken met Adolf'.
Onderin: 'Stap 1: zet het gas aan.'

Holocausthumor geen probleem voor Facebook
 Lees verder...

Briljant idee: 500 jongeren in één gebouw

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Zondag 08 September 2013 in categorie Amsterdam Centraal

Stadsdeel Nieuw-West meldt trots dat men in samenwerking met Change= ('changes', de kretologische inventiviteit ken geen grenzen) een appartementencomplex voor 500 jongeren gaat bouwen aan het August Allebéplein in Overtoomseveld. Het gaat om jongeren tussen de 18 en 30 jaar met een vaste baan, die zelfstandig willen wonen en maar een beperkt besteedbaar inkomen hebben. Initiatiefnemer Change= gaat de zaak ontwikkelen en beheren.

Het is prachtig dat men speciaal voor jongeren woningen bouwt, want die hebben het erg moeilijk op de woningmarkt. Maar moet je 500 (!) jongeren zo nodig op één plek concentreren? Volgens mij is dat vragen om problemen, zeker op deze locatie.

Briljant idee: 500 jongeren in één gebouw Lees verder...

Zet jezelf maar weer voor gek

Woensdag 04 September 2013 in categorie Technologie

Soms heb ik het gevoel dat techneuten de verkeerde ideeën najagen. Ik weet dan van tevoren: dit wordt niks. Zo is men al een tijdje krampachtig bezig om het mogelijk te maken de computer (en ook de televisie) te besturen via gebaren of via de stem. Waarom? Omdat het kan, niet omdat de consument dat wil. Het is namelijk volslagen onhandig. Het is hooguit zinnig voor mensen met een bepaalde handicap, verder niet.

Iedereen die wel eens heeft geprobeerd via speciale spraakherkenningssoftware de computer iets te dicteren of een opdracht te laten uitvoeren, is volgens mij al snel diep gefrustreerd afgehaakt. Ten eerste word je er schor van. Ten tweede komt het nogal lijp over, net als praten tegen bomen. Je moet wel erg zware rsi-klachten hebben om je toevlucht te nemen tot dit uiterste middel.

Zet jezelf maar weer voor gek Lees verder...