gekwetste godenzonen

Vrijdag 13 Mei 2005 in categorie Religie

Wat is men toch weer streng in de leer de laatste tijd in gristelijk Nederland. Eerst had men bezwaar tegen de hand van God in een Versatel-reclame, nu is ook de evolutieleer weer aanleiding tot een toornig relletje. Daarnaast is er nog ongenoegen over het duivels thema van de volgende kinderboekenweek.

Ik vraag mij af waar zich men eigenlijk mee bemoeit in gristelijke kringen. Als God bestaat is God overal, dus ook in Versatel. Wanneer Hij zich stoort aan die reclame grijpt Hij zelf wel in. Bijvoorbeeld door als repressaille een Versatel-topman te laten oppakken wegens aandelenhandel met voorkennis. Vooral het fijngristelijk volksdeel moet die hand van God eens in eigen boezem steken. Men voelt zich al snel enorm in z'n kruis getast wanneer de naam van God ook maar een centimeter buiten de Bijbel of de muren van de kerk wordt gebruikt.
Andersom trapt men andersdenkenden onbekommerd op pik en tenen.

Staat men er bijvoorbeeld wel eens bij stil hoe gekrenkt ik me kan voelen bij de kop van Andries Knevel op de buis? Of hoe gekwetst ik ben als Charles Darwin officieel wordt gediscrimineerd? En dan spreek ik nog niet eens van de feitelijke kindermishandeling die voortvloeit uit de weigering hun kroost te laten vaccineren tegen polio. Of de vrouwenonderdrukking bij de SGP. De mentale milieuvervuiling op een EO-jongerendag. Dat moet ik maar allemaal verduren en tolereren!

Er zijn dus ergere dingen dan een goddelijk vingertje tegen een balletje in een reclamespot. Ik vind het overigens behoorlijk grievend dat God op die manier vals speelt. Maar dáár hoor je ze niet over!
God is trouwens links, ziet u dat?