Ik ben heel goed!

Donderdag 04 September 2008 in categorie Geldkwesties

Paul de Leeuw heeft op het omroepcongres in Bussum laten weten dat de politiek zich niet met zijn topsalaris moet bemoeien (naar schatting 650 duizend euro). Want, zo zegt hij volgens de Volkskrant: 'Ik heb een specifiek talent en u kunt daar mijn salaris niet van bepalen. Ik werk hard, heb mijn hart verpand aan de publieke omroep en maak maatschappelijk relevante programma's. En ik ben heel goed.'

Ik schrok wel even toen ik dit allemaal las. Niet alleen van het salaris van Paul, maar vooral ook van het feit dat 'Mooi Weer De Leeuw' en 'Ranking the Stars' blijkbaar beschouwd worden als 'maatschappelijk relevante programma's'.
Af en toe dient zich een buitenkansje aan
In 'Mooi Weer' worden de hartewensen van het klootjesvolk vervuld, waarbij meneer de Leeuw wordt bijgestaan door de quasi-mongool Adje.
Zielige patiëntjes met enge ziektes mogen zingen met wereldsterren (inclusief Paul zelf natuurlijk), bejaarden zetten zichzelf in de zeik met een raar kunstje en anderen laten zich bevuilen door een hectoliter tomatensoep of andere etenswaar.
Af en toe dient zich een buitenkansje aan voor Pa Paul, die een door het beeld rennende 'vegastreaker' gretig in zijn slipje graait.

In 'Ranking the Stars' beoordeelt een blik Mooie Bekende Nederlanders onder leiding van ons Nationaal Talent Paul elkaar op maatschappelijk relevante aspecten als: wie heeft de grootste lul of wie wordt als eerste de camping afgestuurd?

Kijk, zoiets mag wat kosten natuurlijk! Daar moeten wij niet over zeuren.
Na zo'n mega-dosis volksverheffing gaat Jan-met-de-Pet toch weer tevreden naar bed!

Tags: