Op het hoofdbureau

Donderdag 04 September 2008 in categorie Criminaliteit en recht

Vandaag werd door de Amsterdamse politie een grote wapenvondst gedaan. Daar was één van de betrokken dienders helemaal niet zo blij mee!
Want die 165 wapens moesten allemaal getoond worden op de persconferentie. Het grote publiek heeft daarbij niet in de gaten hoeveel werk daar nog aan vast zit. De commissaris geeft daar persoonlijk leiding aan.
- Zijn ze geladen? Wél even controleren Joop, want anders wordt die persconferentie een bloedbad. En netjes uitstallen hoor, allemaal met de lopen dezelfde kant op, even ver van elkaar af en elk rijtje op precies dezelfde hoogte. Heeft iemand een lineaal? Hier: een lineaal, Joop!
Joop zucht diep: - Kunnen we ze niet gewoon bij elkaar in een emmer doen, commissaris?
- Waar halen we zo gauw een emmer vandaan, Joop? Zie jij hier een emmer? Nou dan!
- Het was een idee, commissaris...
- Een heel slecht idee, Joop. Zie je de krantenkoppen al? Politie vindt emmertje wapens?
- Sorry, commissaris.
- Let nou maar op je werk, Joop! Kijk nou toch eens wat je zit te doen! Je hebt al die pistolen nou wel mooi op een rijtje, maar er moeten nog labels aan! Met het bewijsnummer erop! Dat doe je dan toch éérst? Labeltje schrijven, nee, revolver schrijf je met een 'v', zo'n plastic bindbandje eraan...
- Een tie rap heet dat, commissaris...
- Doe niet bijdehand, Joop, luister naar me: dat bindbandje dus aan dat labeltje, daarna vastmaken aan het wapen, het er keurig onder vouwen en dán pas de boel uitlijnen op tafel! Jezuschristusnogantoe, ik moet jou ook alles voorkauwen, hè? Nee, op dat printertafeltje gaat dat allemaal niet passen natuurlijk, dat zie je toch zo ook wel, hè Joop? Grote wapenvondsten passen nu eenmaal niet op één klein printertafeltje. Nee, ook niet op twee printertafeltjes! Haal maar een tafel uit de kantine. En veeg eerst de ketchup eraf. Godallemachtig Joop, welke eikel heeft jou ooit hoofdinspecteur gemaakt?
- Als u dat niet meer weet, wilt u dat ook niet opnieuw weten, commissaris...

Tags: