Ordinair gedoe door regelgeving

Zondag 07 September 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Laat ik u waarschuwen: dit wordt een héél ordinair stuk. Dat komt zo:
Ik kreeg een bericht van collega blogger Ton Zijp (Zijperspace en About Blank), tevens werkzaam bij bierbrouwerij 't IJ in Amsterdam. Daar hebben ze een gezellig terras waar regelmatig vele mensen staan om hun biertje te drinken. Tot zover niets aan de hand, niets ordinairs aan.

Maar dat staan mag niet meer van de Amsterdamse overheid. Ze moeten zitten! De brouwerij heeft eergisteren een waarschuwing gehad en als er nogmaals iemand gaat staan met z'n glas in z'n knuisten volgt er een boete voor de uitbater. De eerste keer 500 euro, de volgende keer 1000 euro en de derde keer moet het terras een week lang dicht.

Het vloeit waarschijnlijk voort uit het rookverbod in de horeca. Want die rokers staan nu allemaal noodgedwongen op het terras. Met een glas in hun ene hand en een peuk in de andere. Alsof ze al niet genoeg zijn gestraft. In elke hand een verslaving is blijkbaar teveel van het goede, dat kan Amsterdam niet toestaan gedogen.
Dat loopt maar uit op ongeregeldheden, overlast, gebral, gehoest, vechtpartijen en ander terrorisme.
Allemaal zitten dus!
Ik was niet eens aan 't wildplassen!
Een gemeentelijk overheid bepaalt tegenwoordig of u moet staan of zitten. En wat u daarbij in uw hand mag hebben. Dit is een hellend vlak, dat begrijpt u. Laatst stond ik met mijn leuter in mijn hand op een terras (ik zeg niet welk). Mocht niet van de gemeente! En ik was niet eens aan het wildplassen! Ik had gewoon koude handen van dat glas bier!
Tja, als we tegenwoordig al over de normaalste dingen gaan lopen zeuren...

Zover is het al gekomen! En het gaat maar door.
Twee weken terug stak ik twee vingers in mijn neus in een poging het wereldrecord synchroon-neuspeuteren te verbeteren. Het was in de bus. Mocht niet van de chauffeur. Kon hij een rij-ontzegging voor krijgen.

Zelfs in de rechtszaal is er nu al verwarring. Moet je nu zitten of staan? De islamitische advocaat Mohammed Enait bleef zitten toen de rechter binnenkwam. Staan mocht niet van Allah. Met of zonder bier. Inderdaad, die bemoeit zich ook al met de kwestie.
Het is trouwens diezelfde orthodoxe advocaat die weigert vrouwen een hand te geven. Z'n snikkel geeft hij zeker wél een hand. Maar die weigert óók te gaan staan. Kortom, ingewikkeld.

Ziet u nou wel? Dit wordt allemaal héél ordinair! Alleen maar vanwege die terrassen!

Tags: