Google Chrome

Woensdag 03 September 2008 in categorie Technologie

Google lanceerde gisteren z'n eigen internetbrowser, Google Chrome. Hij is gratis natuurlijk en u kunt hem hier dowloaden.
Ik moet zeggen, er is vlot mee te werken en hij is lekker snel.

De browser is natuurlijk vooral ontwikkeld om concurrent Microsoft te pesten, om te kijken hoeveel marktaandeel ze van Internet Explorer kunnen wegsnoepen. In de praktijk blijkt echter dat mensen niet zo snel overschakelen op een andere browser, zelfs als die beter is.

Toch is hij voor mensen die nog Internet Explorer gebruiken zeker het overwegen waard. Google Chrome werkt veel makkelijker. Internet Explorer 7 begrijp ik nog steeds niet. Toegegeven, daar doe ik ook nauwelijks moeite voor. Ik gebruik Firefox en de enkele keer dat ik mijn toevlucht moet nemen tot IE, zit ik altijd weer met glazige ogen te kijken hoe ik bepaalde dingen voor elkaar moet krijgen.
Die weet totaal niet wat ze voorleest.
Google Chrome had ik echter binnen vijf minuten in de vingers en zo hoort het ook. Bladwijzers uit Firefox werden keurig geïmporteerd, inclusief bladwijzerwerkbalk. Met een aantal filmpjes legt Google je bovendien snel uit hoe een en ander werkt. Keurig in het Nederlands. Nou ja, keurig, het commentaar onder die instructievideo's hebben ze blijkbaar laten inspreken door een trutje van de postkamer, dat 'phishing' uitspreekt als 'faisjing'. Die weet dus totaal niet wat ze nu eigenlijk zit voor te lezen.

Maar goed, ik blijf lekker bij Firefox met al z'n fijne uitbreidingen, maar als u nog steeds Internet Explorer gebruikt zou ik zeker overstappen als ik u was. Of het op z'n minst proberen.