Ons dappere volkje durft ineens niet meer

Woensdag 11 Juni 2008 in categorie Lijf en ledematen

Rouvoet vond nu wel dat we met z'n allen meer kinderen moesten krijgen, maar intussen wordt er van overheidswege flink preventief geruimd onder de zieken en de zwakken in deze samenleving. Eerst hadden we natuurlijk de gereformeerde embryodiscussie. Als de ChristenUnie haar zin krijgt, zullen veel mensen een tijdje na hun geboorte ontdekken dat ze maar zeer beperkt houdbaar zijn.

Vandaag vernemen we dat CDA-minister Ab Klink moeilijk doet over het automatische donorschap. Het voorstel van de terzake deskundigen was, om iedereen die na herhaalde oproep geen keuze maakte, automatisch donor te laten zijn. Nou, daar voelt de minister van 'volksgezondheid' helemaal niets voor, ondanks het feit dat er een schrijnend tekort is aan donororganen.

Er overlijden jaarlijks 152 mensen omdat ze niet op tijd een donororgaan krijgen. Die situatie had de minister kunnen verbeteren, maar blijkbaar doet hij liever aan postnatale embryoselectie: weg met die kneuzen!
En het beschamende is, dat het volk nog in meerderheid achter hem staat, zo blijkt uit een peiling op de website van de Volkskrant.
Dit valt nu weer bitter tegen!
Dat valt me nu weer bitter tegen van dit anders toch zo dappere volkje! Wél een grote bek hebben bij het voetballen, maar donor zijn durven ze niet. Wél de anonieme moed hebben om op de bekende internetfora onze minderheden weg te treiteren, maar postuum een onderdeel afstaan vinden ze maar eng.
Raar eigenlijk, je merkt er helemaal niets van en het is gratis. Iets wat de gemiddelde Nederlander toch zou moeten aanspreken.

Veel mensen zijn bang dat de arts eerder de stekker bij ze eruit trekt als er perspectief is op een mals donororgaantje. Dat is natuurlijk onzin. Bovendien, wanneer je eenmaal in een dusdanig deplorabele situatie verzeild bent geraakt dat die beslissing aan de orde komt, mag je alleen maar blij zijn dat die stekker eruit gaat. Tenzij je natuurlijk nog een carrière als plant ambieert.

In de optiek van de minister moeten de nabestaanden de beslissing over het donorschap maar nemen als je geen keuze hebt gemaakt. Dat zou mijn eer te na zijn: anderen laten beslissen omdat ik het zelf niet durfde.


En dan nog dit (maar iets heel anders):
Bestaat ook: Vereniging Pitbullbelangen Nederland.

Tags: