« Ongerijmd | Home | fiets »

 

Slachtafval

Donderdag 03 Maart 2005 in categorie Altijd handig

De ChristenUnie heeft met de Hoogste Baas overlegd en het mag: we kunnen allemaal automatisch orgaandonor zijn. Maar we blijven keuzevrijheid houden. Elke keer als we bij de gemeente gaan buurten voor een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart kunnen we nog terugkrabbelen. Nóg langer wachten voor het loket, met die acht miljoen twijfelende mensen. Vooruit, opschieten! Doe nou maar gewoon kop of munt als je te schijterig bent om te beslissen!

Minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst is er niet voor. Dat gedoe wordt allemaal veel te duur. Normen en waarden prima, maar 't moet niks gaan kosten natuurlijk. Dat roept onmiddellijk de vraag op: heeft Hans Hoogervorst zélf wel een donorcodicil? Zou de ware reden van zijn weerstand zijn dat hij zélf niet durft?

Los daarvan is het sowieso beter als Hoogervorst zijn organen niet ter beschikking stelt. Net als elk ander lid van het kabinet Balkenende heeft hij een kil hart en versteende nieren. Het is niet ethisch om daar straks een doodzieke burger mee op te zadelen. De volksgezondheid is al genoeg ondermijnd door z'n beleid. Zo'n man moet je kort houden na z'n dood. Die heeft genoeg op z'n lever om het ons postuum nog behoorlijk lastig te maken. Voer dat slachtafval maar aan de kat.

De organen zullen dus van ons gewone burgers moeten komen. Bent u het zat om elke avond weer uw wandelende nier uit te moeten laten? Gewoon weggeven!
Of bent u er ook zo eentje die niet durft? Kom op, even doorbijten! Als u nog argumenten nodig hebt (her)leest u maar mijn stukje 'donor-lef' van drie jaar geleden.

Trouwens, nu we het tóch over orgaandonatie hebben, ikzelf zit erover te denken mijn hurken te doneren als ik dood ben. In je kist kun je tóch niet zitten, dus vooruit, wat kan het schelen?

Tags: