Bel mij niet!

Donderdag 24 Juli 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik had vanavond weer eens een zeurende dame aan de lijn. Zij was van de Lotto en zij had mij 'speciaal geselecteerd' om een vraag te beantwoorden. Als ik die goed had, zou ze mij belonen met een leuke verrassing.
Nou, dan weet je het wel. Zo'n 'verrassing' is altijd iets in de trant van: eerste keer gratis, daarna levenslang betalen.
Dus zei ik: "Ik heb eerst een vraag voor u: ik sta geregistreerd bij infofilter.nl en ik wil dus niet gebeld worden. Hoe komt het dat u dat dan tóch doet?"
Daarop ging zij heel bijdehand zitten doen: 'Infofilter is geen garantie dat u niet gebeld wordt. Dat moet u toch weten!"
Ik zei: "Helaas, dat antwoord is fout! Maar ik heb tóch een verrassing voor u: ik hang nu op! Nog een prettige avond."
Achteraf eventjes op de site van de Lotto gekeken. Vermoedelijk bestaat de 'verrassing' eruit dat ik als nieuwe deelnemer kans maak op een miljoen. Oftewel: hoe duw je de hebzuchtige mens de Lotto door de strotto.
Vergeefse moeite, ik win nooit wat. Flikker toch op! Sorry, beleefd blijven...
Komt er nog wat van?
Naderhand vroeg ik mij af: had staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) vorig jaar niet beloofd dat er een onafhankelijk 'bel-me-niet'-register zou komen? Een register onder toezicht van de Opta, die bij overtreding lekker boetes uit kon delen?
Ja hoor, hij had het beloofd. Het zou er dit jaar komen. Ik herinner me zelfs dat hij op televisie zei: begin dit jaar.

Het is er nog steeds niet. Wél heeft infofilter al heel slim de naam bel-me-niet al ingepikt om de consument te misleiden. Wie op de registratieknop klikt komt gewoon bij Infofilter terecht.

Dus meneer Heemskerk, komt er nog wat van? Of heeft u liever dat ik u hier onder het eten eventjes over bel?

Tags: