Filmfestival

Donderdag 27 Maart 2008 in categorie Religie

Naast de vele mooie filmfestivals die wij in Nederland al hebben, komt er nu ook ruimte voor het Anti-Islamfilmfestival. We hebben zowaar al twee films klaarliggen: die van Geert en inmiddels ook die van Ehsan Jami. Zo'n festival zal natuurlijk wereldwijd de aandacht trekken en Nederland heeft de primeur! Altijd goed voor het terrorismetoerisme!

En voor de polarisatie natuurlijk. Harry de Winter plaatst opnieuw een advertentie op de voorpagina van de Volkskrant: 'Als Ehsan Jami zo'n film over Joden zou hebben gemaakt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.' Of iets in die trant.
Populistisch rechts kan op zijn beurt weer roepen over 'vrijheid van meningsuiting'. Of de Koran, de profeet, Hitler en de andere nazi's in één enkele zin bij elkaar harken en de samenleving blinde onnozelheid verwijten als ze tegengas krijgen.

Professor Afshin Ellian raakt nu helemáál en definitief de weg kwijt en schrijft de zoveelste column in Elsevier waaraan geen touw is vast te knopen.

U merkt: de tijd is er rijp voor, niets staat een festival meer in de weg!
De profeet is afgebeeld met een erectie
Ehsan Jami gaat er met zijn (animatie)film meteen lekker tegenaan. In de krant lees ik: 'Hij liet een shot zien van de profeet met aan zijn hand zijn 9-jarige vrouw Aisja die een knuffelbeertje bij zich heeft. De profeet en Aisja zijn op weg naar de moskee, waar zij seksuele gemeenschap zullen hebben. De profeet is afgebeeld met een erectie. Op een van de torens van de moskee staat een hakenkruis.'

Ja, beste lezers, hier hebben wij te maken met Hogere Kunst, feitelijk in de beste traditie van anti-semitische cartoons waar ze in het Midden-Oosten (Israël uitgezonderd natuurlijk) zo dol op zijn! Dat u dat wel eventjes beseft!

Intussen zijn de moslims over de hele wereld natuurlijk diep beledigd. En terecht! De heilige Profeet (vzmh) afbeelden met een stijve lul, terwijl hij hem in werkelijkheid al sinds zijn besnijdenis niet meer omhoog kon krijgen! Schandelijke en infame geschiedvervalsing is dat!
En dan dat hakenkruis op die moskee! Nee Ehsan Jami, dan moet je ook volledig durven zijn! Je weet zelf dat op moskeeën óók runetekens en portretten van de Führer staan. En bij het vrijdaggebed loopt iedereen hakkenklakkend met gestrekte arm langs de imam. Heil Allah, heil Mohammed! Heil Hitler! Heil Godwin!

Intussen kan De Vlaggenfabriek ('Een Echte Helden onderneming') de grote hoeveelheid bestellingen uit het buitenland niet meer bijbenen. Er is momenteel al een levertijd van zes weken (misschien maar goed ook)! De Nederlandse vlag is ineens razend populair. Als ondernemer zet je dan de tering naar de nering en doe je er een gratis busje aanstekerbenzine bij.

Maar even serieus. Zeg nu zelf, als nuchtere burgers zitten wij dit hysterisch spektakel toch met verbijstering te bekijken? Kritiek op de religie is nooit weg, dat houdt de gelovigen nederig, precies zoals de heilige boeken verlangen. Maar dit soort 'cineasten' hoort in een gesloten inrichting.

Tags: