Bloglijst in coma

Woensdag 26 Maart 2008 in categorie Incrowd: over webloggen

In oktober vorig jaar werd met veel tamtam en borstgeroffel de ultieme ranglijst voor Nederlandse weblogs aan ons gepresenteerd: de Blog50. Er werd in de maanden daarop nog wat gesleuteld aan de meetmethoden, maar uiteindelijk wisten we toch hoe het gesteld was met de pikorde bij de Nederlandse weblogs.
De 'verbetering' van de meetmethoden had vooral tot gevolg dat de meeste weblogs hun plaats op de ranglijst tot hun frustratie schrikbarend zagen dalen.

Maar aan dat leed lijkt nu een eind gekomen. Net nu mijn eigen Technorati-ranking (een ander lijstje) op onverklaarbare wijze is verdubbeld, blijft de beloofde meting van maart tot nu toe uit. De Blog50 lijkt alweer dood of toch minstens in diepe coma.
We kunnen weer opgelucht ademhalen. Want hoewel het ons webloggers natuurlijk allemaal niks kan schelen, het raakt je tóch als je ergens onderaan bungelt.

Update: Ik heb ze blijkbaar wakker geschud. Had ik niet moeten doen: weer twee plaatsen gezakt in de categorie 'nieuws' en maar liefst 27 plaatsen in de totale ranking. Diagnose blijft dus: comateuze lijst.


Update 27 mei 2008: Met veel hangen en wurgen werd in maart nog een lijst geproduceerd, april bleef stil en in mei werd de handdoek in de ring gegooid.
Laat dit een les zijn voor andere lijstjes.

Tags: