De Blog50

Zondag 25 November 2007 in categorie Incrowd: over webloggen

Er is sinds twee maanden weer een nieuw lijstje van weblogs: de Blog50. Want zonder lijstjes kunnen we niet in dit land. Wij hebben die nodig voor ons zelfvertrouwen. Zonder God, Allah of de Lijstjes raken wij geheel de weg kwijt, dolen wij ontredderd door de woestijn. En daarom zijn er altijd weer goede herders die voor ons lijstjes maken. Zij hanteren allerlei technische toverformules om tot een goede en eerlijke rangschikking te komen, waarover vervolgens niemand tevreden is. Behalve degene die bovenaan staat.
Maar ja, zo is het leven.

Ondanks het feit dat ik me niet zo druk maak om dit soort dingen, moet ik natuurlijk wél zorgen dat Verbal Jam door toedoen van andermans lijstjes niet in de achterbuurten of probleemwijken van weblogland terecht komt. Dat heeft een respectabel weblog dat al meer dan zes jaar bestaat niet verdiend. En nu blijkt dit weblog sinds vorige maand ook nog eens via de mystieke formules van de Lijstenmakers (vermenigvuldigen, delen, opleuken, afwateren, wortelrukken, machtsmisbruiken en 2 onthouden) drie plaatsen gezakt te zijn. Ruim buiten de top 50 staat Verbal Jam op plaats 94. Nog even en we liggen in de goot van de digitale snelweg!

Er schijnt een methode te zijn om de kwartaalcijfers wat op te krikken. Via Bloglines. Dat is geloof ik zo'n gratis webding waarop je je linkjes kunt verzamelen. Als elke lezer van Verbal Jam dat nu eventjes doet door op die Bloglines knop te klikken, kan ik weer verder gaan met andere onbelangrijke dingen.

Vriendelijk bedankt alvast voor uw medewerking en solidariteit!

PS: als RSS-feed moet u opgeven: http://feeds.feedburner.com/VerbalJam

Tags: