Thematisch wonen

Vrijdag 23 November 2007 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik vind het behoorlijk verwarrend om soms berichten in de krant te lezen met een hoog 1 april-gehalte. Deze keer gaat het om het voornemen van de gemeente Noordoostpolder om een paardenwoonwijk te gaan bouwen. Een woonwijk speciaal voor paardenliefhebbers die hun paard graag naast de deur hebben. Dat schijnt tegenwoordig 'thematisch wonen' te heten. Zo zijn er ook al speciale woonwijken voor senioren, drijvende woonwijken met aanlegsteigers voor plezierjachten en achterbuurten voor golfliefhebbers.

Ik woon trouwens zelf ook in zo'n thematische woonwijk. Bij ons in de straat hebben de mensen namelijk graag hun auto voor de deur. Maar dat schijnt weinig uniek te zijn in Nederland, want bijna alle wijken zijn daar speciaal op ingericht. Ik mag alleen hopen dat ze straks in die paardenwoonwijk eveneens betaald parkeren voor paarden invoeren, anders is het niet eerlijk.

Misschien is het voor al die projectontwikkelaars ook eens een idee om een thematische woonwijk voor kinderen in te voeren. Daar schijnt steeds meer gebrek aan te zijn. Of een thematische woonwijk voor hangjongeren. Met bij elk huis een eigen hangplek, direct bij de ouders voor de deur. Eens kijken hoe lang dat thematisch wonen dan nog in de mode blijft...

Tags: