Het wordt link in Nederland

Vrijdag 14 Maart 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Het begint link te worden hier in Nederland. Zonder dat we het in de gaten hebben overigens. Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb bijvoorbeeld volledig gemist dat onze terrorismebestrijders al sinds 6 maart het dreigingsniveau 'substantieel' hebben afgekondigd. En ik zal de enige niet zijn.

Ook is geheel aan mij voorbijgegaan -of ik ben het vergeten- dat er vier dreigingsniveaus bestaan: minimaal, beperkt, substantieel en kritiek. Ik heb deze informatie moeten opzoeken. Zowel een Pakistaan als een kamerlid, beiden met snode plannen, schijnen aanleiding te hebben gegeven tot dit dreigingsniveau.
De Pakistaan is inmiddels gearresteerd, het kamerlid loopt zo te zien nog vrij rond.
Maar nee, in plaats daarvan gaan ze smurfen uitdelen!
Ik ben er kennelijk nog onvoldoende van doordrongen dat het zaak is om de dreigingsniveaus goed in de gaten te houden. Maar anderzijds kunnen de verantwoordelijke autoriteiten óók wel wat duidelijker zijn. Aangezien ik het druk heb met dagelijkse dingen, zoals stofzuigen en boodschappen doen, lijkt het met toch niet teveel gevraagd om de dreigingswaarschuwingen wat beter op te nemen in de routine van ons dagelijks leven.
Waarom kan de juffrouw bij de kassa bijvoorbeeld behalve 'Nog een fijne dag verder' niet zeggen: "Nog een fijne dag verder en het dreigingsniveau is substantieel"? Kleine moeite, toch?
Daar zouden we met z'n allen toch ontzettend mee geholpen zijn!
Maar nee, in plaats daarvan gaan ze smurfen uitdelen, om bonuskaarten vragen en met zegeltjes leuren. Daar koop ik allemaal niks voor als er een substantiële terrorismedreiging is!

Weggepoetst in Google Earth
De trieste werkelijkheid is dat het gewone volk gewoon aan z'n lot wordt overgelaten. Het plebs moet het zelf maar uitzoeken met al die terrorismedreigingen, alleen de elite wordt gewaarschuwd en beschermd.
Anders valt niet te verklaren dat Beatrix nota bene een 34 bij 22 meter grote bomvrije en gasdichte bunker onder haar tennisbaan heeft! En ze kán volgens mij niet eens tennissen, laat staan dat haar opslag een substantieel dreigingsniveau vormt!
En wist u dat Huis ten Bosch en omgeving in Google Earth zorgvuldig is weggepoetst?
Nee, zodra de islamitische horden ons land binnenvallen zitten koningin en regering binnen een dag weer in Engeland. Dan kunnen de simpele onderdanen weer opnieuw naar het oosten buigen, net als vroeger!

Nou ja, rustig maar weer. Niet doordraven. Anders ga ik teveel als Wilders klinken en dat dreigingsniveau ga ik niet trekken denk ik...

Tags: