Undercover mag niet meer

Vrijdag 08 Februari 2008 in categorie Paranoia

Slecht nieuws: in Nederland komt er nooit meer een Elfstedentocht. Niet vanwege het klimaat, maar als uitvloeisel van het zogeheten boerkaverbod. Al die rijders met gezichtsbedekkende mutsen worden stuk voor stuk van het ijs gehaald en krijgen een proces verbaal. Want dat mag straks allemaal niet meer. Boerka, niqaab, integraalhelm en bivakmuts zijn een bedreiging voor de sociale veiligheid en daarom voortaan taboe.
Het kabinet neemt daar vandaag een beslissing over.

Wie op de bromfiets zit krijgt in de toekomst een bekeuring voor het dragen van een integraalhelm. Wie hem vervolgens afzet krijgt een tweede bekeuring voor het niet dragen van een helm op de brommer.
Tijdens een overval kun je een proces verbaal krijgen wegens het dragen van een bivakmuts. Dat wordt oppassen dus!
'Cliniclowns ontmaskerd'
Ook de Cliniclowns worden verboden. Allereerst omdat ze de kinderen bang maken en ten tweede omdat ze niet identificeerbaar zijn. Clown Bassie kan met pensioen. Los van de herkenbaarheidskwestie vind ik dat een goede zaak.
De Bijzondere Bijstands Eenheid krijgt natuurlijk weer een ontheffing. Net als de militairen die zich moeten tooien met camouflagekleuren.

Maar voor de rest moet iedereen eraan geloven. Geen geinige vlaggetjes en oranje strepen meer op de wangen tijdens voetbalkampioenschappen. Ook geen geverfde kleuters meer op Koninginnedag. Sinterklaas vieren we niet langer, want zonder die baard en die mijter zien we meteen dat het ome Henk is. Daar is dus geen bal meer aan. Zwarte Piet mag ook niet. Alle gekleurde medemensen moeten een doktersverklaring bij zich dragen om aan te tonen dat hun kleurtje echt is en geen gezichtsbedekkende verf.

In de verdere toekomst wordt de volle baard eveneens verboden. Iedereen moet fris geschoren zijn. Anders gaan al die boerka-moslima's straks de wet omzeilen door een baard te laten staan. Kunnen we niet hebben.
De sector van de plastische chirurgie raakt in een dip. Immers, een verband om het gezicht wegens een complete make over leidt tot overtreding van de wet.

Henk Kamp (VVD) en Geert Wilders (PVV) maken zich druk over het feit dat de boerka problemen oplevert bij de uitvoering van de identificatieplicht en bij het cameratoezicht. Dat is allemaal simpel op te lossen.
De identificatieplicht bestaat feitelijk uit een vergelijking tussen de foto op het identiteitsbewijs en het bijbehorend gezicht. Zodra iemand één van deze twee niet kan of wil tonen, volgt een proces verbaal of een gang naar het politiebureau.

'Wegenbelasting voor de boerka'
De belemmeringen bij het cameratoezicht kunnen worden ondervangen door voor elke boerka een ingeborduurd kenteken verplicht te stellen. De registratie komt in handen van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Deze instantie verstrekt ook het kentekenbewijs. Als we dan ook nog eens wegenbelasting gaan heffen is het waarschijnlijk snel afgelopen met dit eigenaardige beroep op de vrijheid van godsdienst.

De vervoersbedrijven moeten van het kabinet de boerka in tram, bus en trein verbieden. De 'penguin-look' wordt als een veiligheidsprobleem gezien. De snap ik dan weer niet. Feitelijk is zo'n zwarte outfit sowieso een vorm van zwartrijden, dus langs die weg was het dragen van een boerka al lang aan te pakken geweest.

Ja, wij weten het onszelf in Nederland altijd weer knap moeilijk te maken. En dat allemaal vanwege een klein aantal islamitische vrouwen dat graag permanent achter de gordijnen vertoeft.
We zouden natuurlijk ook gewoon onze schouders erover kunnen ophalen. Niemand hoeft immers tegen een stuk vitrage te gaan staan praten als hij dat niet wil. Dat is dan weer ónze vrijheid.


Zie ook:

Amsterdam Centraal: strakke actie...

Tags: