Remkes had zich kunnen redden

Woensdag 05 Januari 2005 in categorie Schandelijke taferelen

Minister Remkes heeft uitgelegd waarom hij vorige week niet van zijn aanwezigheid in Thailand gebruik heeft gemaakt om de Nederlandse slachtoffers bij te staan. Hij had ervaring met hulpacties en besloot op grond daarvan de hulpverleners 'niet voor de voeten te gaan lopen'.

Dat roept meteen de vraag op: was hij dan van plan geweest met z'n handen in z'n zakken daar een beetje passief rond te drentelen? Gisteravond zag ik bij het programma B&W drie dappere vakantiegangers die ter plekke direct tot actie waren overgegaan. Maar blijkbaar gaat de rol van doortastend hulpverlenende toerist het voorstellingsvermogen van de minister te boven.

Remkes is in elk geval geen geslepen opportunist!

Echter, je kunt veel van Remkes zeggen, maar in elk geval is hij géén geslepen opportunist. Want als er één kans was geweest om zijn afgebladderd imago weer glanzend en duurzaam in de verf te zetten dan was het wel in Phuket. Ziet u de journaalbeelden en krantenfoto's al voor u? Heldhaftige Johan Remkes trekt eigenhandig slachtoffers uit puinhopen! Minister van Binnenlandse zaken troost en adviseert gewonden in ziekenhuis! Remkes zet koffie voor uitgeput Rampen Identificatie Team! Minister geeft raad bij opsporing vermisten, minister coördineert eerste inventarisatie noden Nederlandse overlevenden!

Wat zal die man op z'n donder krijgen van zijn PR-adviseur. Hij had de kans om held te worden en liet hem liggen. De kans om rivaal Donner uit de markt te drukken, de kans op het morele leiderschap van de VVD, de kans om na zijn pensioen minister van staat te worden, de kans om het Ministerie van Binnenlandse zaken voorgoed weer op de kaart te zetten, de kans om een lange neus te kunnen trekken tegen Wiegel.

Maar nee, Johan Remkes wilde niemand voor de voeten lopen... In plaats daarvan trapt hij de getroffenen liever op hun tenen.

Tags: