Remkes viert vakantie

Dinsdag 04 Januari 2005 in categorie Schandelijke taferelen

Deze miskleun gaat Remkes de kop kosten, is mijn inschatting. De minister van Binnenlandse Zaken was sinds tweede kerstdag in Thailand op vakantie, maar voelde zich niet geroepen zich te bekommeren om de Nederlandse slachtoffers van de tsunami-ramp.
"Ik wil niet gestoord worden," schijnt hij te hebben gezegd. Nee, je bént al gestoord wanneer je een dergelijke totale onverschilligheid aan de dag legt.

De kwestie leidde gisteren tot verontwaardiging in de Tweede Kamer. Remkes heeft nu toegezegd woensdag het Rampen Identificatie Team in Phuket te zullen bezoeken. Kennelijk gaat het allemaal nog steeds niet van harte, want een bezoek aan resterende Nederlandse of inheemse slachtoffers is er niet bij.

Dat geeft maar aanleiding tot speculaties in het roddelcircuit.

Het gedrag van Remkes toont weer eens aan wat een stelletje wereldvreemde types wij toch in dit kabinet hebben. En dat heeft dan de mond vol van 'normen en waarden'. Aan het hoofd staat een humanoïde robot die louter in voorgeprogrammeerde zinnen spreekt. Als minister van Justitie hebben we een mottige gereformeerde buikspreekpop wiens woordenschat uit wetsteksten bestaat. En nu doet dan ook onze minister van Binnenlandse Zaken een duit in het zakje door zijn vakantie niet te laten verpesten vanwege zoiets onbenulligs als een van de meest dramatische natuurrampen uit de geschiedenis.

Wat moet een minister van Binnenlandse Zaken trouwens in het buitenland? Hoort zo'n man niet netjes zijn vakantie door te brengen in een huisje in Oud-Valkeveen of Ermelo? Dan hebben we hem tenminste bij de hand wanneer een terrorist onverhoopt Madurodam opblaast. Of wil hij dan ook niet gestoord worden?

En dan gaat hij tevens nog uitgerekend naar Thailand. Met een vriendenclubje. Dat schijnt hij vaker te doen. Sommigen beweren zelfs dat hij daar een huis bezit. Als oudere ongehuwde minister met de sexappeal van een verdroogde wandelende tak zou Remkes er verstandig aan doen zich juist niet in die contreien te begeven. Immers, de betaalde liefde in Thailand is goedkoop en zonder aanziens des persoons. Dus dat geeft maar aanleiding tot allerlei speculaties in het roddelcircuit. Staan ons op dat gebied nog sappige onthullingen te wachten? Ik vrees van niet: het artefact Remkes laat zich nu eenmaal slecht combineren met het begrip 'sappig'.

Tags: