Zwaar getroffen toeristen

Maandag 03 Januari 2005 in categorie Schandelijke taferelen

Verbijsterd kijken we naar de stuitende beelden van westerse toeristen in Thailand die een dag of wat na de ramp alweer doodleuk op hun badhanddoekje op het strand gaan liggen zonnen. Om hen heen hangt de geur van de dood, is de verwoesting totaal en zijn bulldozers nog naar lijken aan het graven. Ze lijken er totaal ongevoelig voor. Het zou me niet verbazen wanneer ze behoren tot de categorie toeristen die alleen maar naar Thailand komt om zich in de seksindustrie te laten verwennen. Dikwijls door minderjarige jongetjes of meisjes natuurlijk. Thuis ligt dat nu eenmaal wat moeilijker. Tja, en als je lustobjecten dan zo flauw zijn om het leven te laten bij een van de grootste natuurrampen in de geschiedenis kun je weinig anders doen dan de rest van de vakantie een beetje mokkend aan 't strand te gaan liggen, nietwaar?
Daar broeden ze dan vast op een pittige klachtenbrief aan de reisorganisatie...

Aan de directie!
Ik boekte bij u een drieweekse vakantiereis naar Thailand. Deze vakantie is voor mij rampzalig verlopen en ik eis dan ook mijn geld terug. U heeft wanprestatie geleverd! Er is niets waargemaakt van wat u in de folder heeft beloofd. Allereerst is het daar een ontzettende bende. Overal in de straten zwerft een onvoorstelbare hoeveelheid troep en afval. Talloze restaurants en andere horecagelegenheden die u aanprijst blijken in 't geheel niet te bestaan. Ik had een huurauto besteld, maar die is nooit gekomen. Achteraf logisch, want je ziet hier alleen maar wrakken. Het zwembad bij mijn hotel is één grote modderpoel vol vuilnis. Er is bovendien een schandelijk gebrek aan hotelpersoneel.
Ook had ik voor een week een gezelschapsdame geboekt en vooruit betaald. Aanvankelijk was ik daar wel tevreden over, want ze pijpte geweldig, maar na de kerst kwam madam ineens niet meer opdagen. Een bericht van verhindering was haar kennelijk teveel moeite.
En dan is er nog de vreselijke stank die hier overal hangt. Echt walgelijk. Volgens mij is hier in de buurt één of andere smerige kippenslachterij, want anders kan ik dit niet verklaren! Zoiets zet je toch niet in de buurt van een toeristengebied? Erg storend zijn ook de voortdurende bouw- en sloopactiviteiten. Op nota bene tien meter van mijn plekje aan het strand zijn lawaaiige bulldozers rondom de klok aan het graven. Kan men dit soort dingen niet buiten het seizoen doen?
Trouwens, dat van die vrolijke en vriendelijke inheemse bevolking waarover u spreekt is ook niet waar. Ik heb nog nooit zo'n chagrijnig stelletje bij elkaar gezien! Nee, er valt hier nog héél wat te verbeteren! Ik wil dan ook de gehele reissom terug, want voor deze vakantie heb ik maar één woord: een complete catastrofe!

Foto: Patong beach een week na de ramp...

Tags: