Acties voor Azië (4)

Donderdag 06 Januari 2005 in categorie Incrowd: over webloggen

Iedereen zou volgens mij het liefst een zelfbedachte actie ten bate van Azië houden. Men zamelt geld en kleding in, zingt speciaal gecomponeerde liedjes, incasseert statiegeldbonnetjes, organiseert benefietconcerten of houdt verplicht een bijdrage van het salaris van z'n personeel af.

Soms weet men van gekkigheid niet meer wat te doen. Het Parool meldt in de papieren krant dat Rafael van der Vaart twee (!) gesigneerde voetbalshirtjes ter beschikking stelt om te veilen. Z'n vriendin Sylvie Meis doet ook mee en doneert enkele sieraden uit haar sieradenlijn. Een yogacentrum in IJsselstein geeft de opbrengst van twee avonden yoga en mantrazingen aan Azië.

In het bijkantoor van de Telegraaf mochten lezers voor vijftig euro voor één keertje hun eigen drol op de kokosmat komen draaien. Verbal Jam werd door de dienstdoende hangjongerenwerker zelfs expliciet uitgenodigd tot deelname, maar ik had net even geen aandrang. Bovendien zou dit Nico Dijkshoorn dermate geestelijk knakken dat we daarna voor hém weer een benefietconcert zouden moeten organiseren.

Rick van Velthuizen vertelde op dezelfde lokatie dat hem was gevraagd 'iets van zichzelf ter beschikking te stellen'. Uit angst straks een van zijn nieren of zijn klokkenspelletje kwijt te zijn, riep hij ijlings op om al die heisa eromheen in godsnaam te laten zitten en gewoon te géven.

Hij heeft ergens wel gelijk. Wat staat ons allemaal nog te wachten anders? Vrouwenhandelaren die bij opbod hun hele najaarscollectie verkopen? Restantenopruiming, alles moet weg! Surinamers die zich de gouden tanden uit de mond rukken en mummelend kenbaar maken dat die voortaan voor Azië zijn? Doneer de kat z'n jong aan een restaurantje in Patong? Acties in de hoerenbuurten onder het motto 'Get Fucked voor Phuket'? Youp van 't Hek die straks aan zijn 127ste benefietvoorstelling bezig is?

Het volkomen doorslaan ligt dus op de loer. We houden het daarom gewoon op giro 555, al is het alleen maar ter bescherming van onszelf.

Tags: