Vliegverkeershinder

Maandag 12 November 2007 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Sinds ruim een week wordt ons appartement geteisterd door een eigenaardig probleem in de vorm van tientallen kleine vliegen. Geen grote brom- of strontvliegen, geen minuscule fruitvliegjes, nee, gewoon van die puberale kleine vliegen die nog niet helemaal droog achter de oren lijken te zijn. Ze zijn allemaal even groot, dus het is waarschijnlijk gewoon een bepaald soort vlieg met een moeilijke Latijnse naam.

Waar komen die nou ineens vandaan? Wij hebben al gecontroleerd of wij geen lijken in de kast hadden, maar er viel niks uit. De vuilnisbak in de keuken legen wij regelmatig, een biobak hebben wij niet meer, achter het fornuis liggen geen ontsnapte gehaktballen of slavinken en ons huis is toch altijd wel in redelijk schone staat. Het exemplaar van 'Lord of the Flies' van William Golding dat in de boekenkast stond is al jaren kwijtgeleend, dus daar kan het ook niet aan liggen. Ik heb de vaste woon- en verblijfplaats van ons enige huisdier nog maar eens een extra schoonmaakbeurt gegeven, om te voorkomen dat zij eventueel illegaal onderverhuurde aan jonge illegale vliegenstelletjes. Ik heb de plantenbakken gecontroleerd en bossen bloemen die op instorten stonden verwijderd. Het riool is niet verstopt en ik ruik geen verdachte geuren.

Het enige dat ik nog niet heb kunnen nagaan is of de buurvrouw van beneden misschien al drie weken dood in haar woning ligt.
Maar ja, dat is ook weer zo wat: bij haar langsgaan om te checken of zij wellicht in staat van ontbinding verkeert.
Ziet u het al voor u? "Ja, goedemiddag buurvrouw, ik kwam even kijken hoe het met u was, want ik heb zo'n last van vliegen..."
Dat lijkt me niet bevorderlijk voor de onderlinge sfeer in onze flat.

Dagelijks ben ik wel een uurtje of wat op jacht met de elektrische vliegenmepper, u weet wel, zo'n tennisracket op batterijen waarmee je de flatscreen-tv aan gort slaat als je niet uitkijkt. Ik moet zeggen, mijn backhand is de laatste dagen enorm verbeterd, maar de vliegen zijn er nog steeds. Weliswaar heb ik al de nodige dozijnen elektrisch gebraden en afgeserveerd, maar het lijkt de Taliban wel, er komen steeds nieuwe.

We hebben ook zo'n professionele elektrocutielamp tegen vliegende insecten. Niet zo'n lullig ding van de de Blokker, nee, een echte! Gemaakt in een land waar ze ruime ervaring hebben in het onverbiddelijk uit de weg ruimen van lastige tegenstanders en op dat gebied dan ook de nodige technische know-how hebben opgebouwd.
Ik heb hem hoogstpersoonlijk vanuit het Midden-Oosten hierheen gesleept. Maar het lijkt wel of onder de vliegen voor dat ding een negatief reisadvies geldt. Niet ten onrechte natuurlijk. Het apparaat heeft niet het rendement dat ik ervan had verwacht.

Ik denk dat ik komende week dus maar eens ga terugvallen op de aloude kleverige vliegenvanger. Het voordeel van zo'n ding is in elk geval dat ik dan meer inzicht krijgt in de mortaliteitscoëfficiënt binnen de lokale vliegenpopulatie.
Intussen houd ik mij aanbevolen voor nuttige tips en informatie uwerzijds...

Tags: