Positief tegen beter weten in

Donderdag 08 November 2007 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Als ik ergens gedeprimeerd van wordt, zijn het wel die speciale dagen die iedereen tegenwoordig uitvindt. Vroeger had je alleen moeder-, vader- en dierendag, maar tegenwoordig mag je al blij zijn wanneer er eens een dag gewoon lekker helemaal niks is!

Nu moet ik vanmorgen in de krant lezen dat er weer een onverbeterlijke positivo is opgestaan die aanstaande vrijdag heeft uitgeroepen tot 'goednieuwsdag'. Op zijn eigen website Zinfo.nl vind je 'nieuws over de dingen die wél goed gaan en informatie over onthaasten, zingeving en praktisch idealisme.' Het jongste bericht van 8 november bevat een filmpje van een jonge professor die niet lang meer te leven heeft. Ja, dáár word je vrolijk van, zeg!
Ik weet niet wat ú onder goed nieuws verstaat, maar ik ga dat filmpje dus niet bekijken, hoe opgewekt de prof in kwestie ook denkt het tijdige met het eeuwige te gaan verwisselen. De mensen moeten eens wat beter nadenken voordat ze zoiets organiseren. De functie van slecht nieuws in de media is nu juist dat wij beseffen dat we het nog niet zo slecht getroffen hebben in relatie tot de rest van de wereld. Het helpt ons onze eigen dagelijkse ongemakken te relativeren. Je leest 's morgens de krant vol met Darfoer, Irak en Uruzgan en je kunt er weer de hele dag blijmoedig tegenan!
Een krant vol goed nieuws daarentegen, daar wordt een mens alleen maar jaloers van...

Tags: