naaktslak

Vrijdag 23 September 2005 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Hare Majesteit had dinsdag haar hielen nog niet gelicht of ik dacht: "Wegwezen! Voordat de Algemene Beschouwingen beginnen!" Want je kunt maar beter uit de buurt zijn wanneer ze al die ellende uit de troonrede ook nog eens gaan herkauwen in de Tweede Kamer. En dus evacueerde ik onmiddellijk naar mijn rustieke landgoed in het noorden. Op mijn zonovergoten terras met uitzicht op de uitgestrekte landerijen werd ik tenminste niet herinnerd aan onze deprimerende bewindslieden. Althans, dat dacht ik. Maar het was ijdele hoop. Over de grindtegels kroop een naaktslak. Het ruggengraatloze dier liet een slijmspoor na en mijn eerste associatie was: De Geus. In het regionaal dagblad las ik over de dreiging van de orkaan Rita en vond het meteen treffend dat ze daarvoor de naam van onze minister van Vreemdelingenzaken hadden gekozen. Die raast ook met 260 kilometer per uur door haar dossiers en laat een spoor van verwoesting achter.

Tegen de avond werd het kil. Ik had nooit eerder op het verschijnsel gelet, maar ik ontdekte dat alle bromvliegen dan naarbinnen vluchten. In de toiletruimte trof ik minstens een dubbel dozijn dikke vieze zwarte vliegen aan. Je zou denken: die komen op de strontlucht af. Maar er was geen stront en dus ook geen lucht. De wc-eend stond me wat hulpeloos aan te kijken met een blik van 'mijn schuld is 't niet...'.

Bij het zien van zoveel vieze vette zwarte vliegen moest ik onwillekeurig tóch weer aan de ministersploeg denken, zoals zij in hun donkere begrafenispakken dinsdag hadden zitten luisteren naar de majesteit. Van die aaseters die het voortdurend op je lijf, je goed en je gezondheid hebben voorzien, alles van je besnuffelen of er nog wat te parasiteren valt.
Ze moesten weg! Kordaat elektrocuteerde ik ze één voor één met mijn elektrische vliegenmepper en wierp ze in de wc-pot.

Met een gevoel van triomf trok ik door. Ik kwam vervolgens tot een vreselijke ontdekking: strontvliegen laten zich niet wegspoelen! Ze komen telkens weer bovendrijven!
Dat voorspelt niet veel goeds voor de verkiezingen in 2007...
Maar verder is het hier wel relaxed...