expliciete seks

Woensdag 22 Augustus 2007 in categorie Media

Vandaag moet ik het maar niet of nauwelijks hebben over dat onderzoek van het maandblad J/M, waaruit blijkt dat hedendaagse ouders vinden dat de opvoeding van kinderen strenger moet. Want dat is natuurlijk het weblog-inkoppertje van de dag. De actualiteitenrubrieken komen er vanavond geheid op terug, let maar op.

Eén enkele bevinding uit het onderzoek vond ik echter bijzonder opvallend. Citaat uit de Volkskrant: 'Bijna 70 procent vindt dat kinderen te jong met seks worden geconfronteerd, vooral door de media. Oudere ouders (46-56 jaar) hebben daar meer problemen mee, en moeders meer dan vaders.' Dat is dan bijzonder hypocriet van die oudere ouders, want zij behoren nu juist tot die jaren zestig/zeventig generatie die de vrijzinnige omgang met seks in gang heeft gezet. Niet dat ik daar bezwaar tegen heb, maar die ouders moeten achteraf niet zeuren. Eigen schuld.

De hippie- en flowerpower generatie vond zelf dat alles moest kunnen, neukte onbekommerd in het rond, in wisselende samenstellingen, soms zelfs in groepsverband op een gezellig ledenavondje bij de NVSH, in de commune of in de woongroep. Als er toevallig kinderen bij stonden werd dat alleen maar educatief gevonden.
Dat waren nog eens tijden! Toen kon je nog met je kinderen onder de douche of in bad zonder dat je meteen voor pedofiel werd uitgemaakt. En Aids bestond nog niet.

En dan gaan die ouders nu ineens preuts zitten doen over 'te expliciete seks op tv'? Wat bedoelen ze daarmee? De zoveelste herhaling van 'Turks Fruit'? Die is toch uit 1973?

Tags: