Gonny van Oudenallen

Donderdag 12 Oktober 2006 in categorie Politieke Portretten

Met de verkiezingen in het verschiet schildert Verbal Jam weer een paar dubieuze portretten van politici. Vandaag: Gonny van Oudenallen (GvO).

Ik neem nog even de kans waar om Gonny van Oudenallen te portretteren, want na de verkiezingen kan het niet meer. Ik hoef het niet te hebben over al haar frauduleuze en opportunistische manoeuvres, want die zijn genoegzaam bekend. Eveneens is het zinloos om haar treurigstemmende onnozelheid breed uit te meten, want dat heeft zij zelf al gedaan.
Nou, dan ben ik wel klaar met Gonny geloof ik. Met Gonny komt het nooit meer goed.

Gonny is nu al steevast de pispaal

O ja, wacht, misschien is het wel leuk als we voor Gonny een standbeeld oprichten. Niet vanwege haar verdiensten voor de samenleving natuurlijk, want die heeft ze allemaal in eigen zak gestoken. Nee, gewoon uit medelijden. Dit type policus is namelijk normaal gesproken kansloos qua standbeeld. Het zijn nu eenmaal kansloze mensen.

Ik had zó gedacht: Gonny is nu al steevast de pispaal, dus dan kunnen we dat net zo goed materialiseren in brons. Zo kan elke reu in Nederland voortaan zijn stem uitbrengen op Gonny.
Duur hoeft het allemaal niet te zijn. Gewoon een verroest amsterdammertje met een rode pruik erop gelijmd. Leuk toch?

Andere afleveringen in deze serie dubieuze politieke portretten:
- Femke Halsema.
- Wouter Bos.
- Mark Rutte.
- Jan Marijnissen.
- André Rouvoet.

Tags: