Vijf jaar Verbal Jam

Dinsdag 10 Oktober 2006 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Verbal Jam 5 jaar. Tekening: Menno Kooistra

[Klik voor vergroting]

Vandaag mag ik mijzelf op borst en schouder kloppen. Misschien steek mijzelf als bonus wel een enkele veer in de traditioneel daarvoor bestemde lichaamsopening. Het liefst had ik daar nog een fiks boeket aan toegevoegd, voorzien van wat Chrysal om de dag door te komen. Maar dat loopt wat moeilijk.

De reden voor deze uitzinnigheid is dat Verbal Jam vandaag het eerste lustrum viert. In vijf jaar verschenen hier 1660 artikelen (de 'aanhangende' weblogs als OpSpraak, Gozertje en Jordaan niet meegeteld). Niet zomaar wat kattenbelletjes, her en der overgeschreven van het internet. Niet een paar achteloos neergeworpen dagelijkse linkjes. Nee, bijna allemaal omstandig zelf opgeschreven proza. Het moeten inmiddels miljoenen woorden zijn, stuk voor stuk zorgvuldig afgewogen.

De lezer heeft zich ook niet onbetuigd gelaten. In de reacties zijn tot dusver ongeveer 628327 woorden neergepend*. Daarmee ben ik uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk is. Hele psychologische profielen zijn mij voorgeschoteld omtrent mijn al dan niet verdorven, zieke, meelijwekkende, moralistische, beperkte, achterlijke, megalomane of treurige geest. Meestal door lieden die mij nog nimmer in levende lijve hebben aanschouwd, laat staan gesproken. Dank daarvoor! Zonder al deze welgemeende analyses had ik mijzelf nooit kunnen opwerken tot het geniale niveau waarop ik nu sta!

Mij dunkt, genoeg te vieren vandaag! Morgen weer gewoon doen.

*) Exclusief spam.

Tags: