madonna gemist

Maandag 04 September 2006 in categorie Religie

Dit weekend ontstond commotie over het concert van Madonna in de ArenA. Gelovigen voelden zich diep gekwetst over haar scene aan het kruis.
Onthullend in dit verband is een fragment uit het dagboek van Paus Benedictus XVI, opgetekend begin augustus 2006, toen Madonna in Rome optrad.


Mistroostig keerde ik terug uit de mis. De mis had mij namelijk helemáál niet getroost! Had ik verdorie twee gratis kaarten voor Madonna gekregen, kan ik er voor m'n goeie fatsoen niet heen! Een stelletje fanatieke gelovigen had weer eens moeilijk lopen doen over die scene aan het kruis. Ze moesten zich zo nodig gekwetst voelen omdat Madonna bij één liedje met een doornenkroon op d'r kop aan het kruis gaat hangen. Big deal zeg! Er gaan tegenwoordig zovéél mensen aan het kruis bungelen. Met Pasen heb je elk jaar wel weer een paar types in de Filippijnen -of waar is het- die zich in een vlaag van religieuze verstandsverbijstering aan 't houtje laten spijkeren. Of wat te denken van Monthy Pythons 'Life of Brian'? En 'Jesus Christ Superstar'? Maar dáár hoor je niemand meer over.

Welbeschouwd heeft Jezus er toch zélf óók een behoorlijke show van gemaakt destijds! Dat éénmalig optreden op Golgotha is zó'n succes geweest dat de mensen er tweeduizend jaar later nóg van uit hun dak gaan! Sterker nog, ik als kerkvorst heb m'n baantje eraan te danken! Af en toe iemand lekker aan het kruis is dus best goed voor de werkgelegenheid. Anders liep ik nu ongetwijfeld ergens asperges te steken of met pizzadeeg te jongleren.

Ik veroorloofde mij een paar diepe binnensmondse vloeken. Die biecht ik later dan wel weer. Voor de buitenwacht kan ik het nu niet maken naar dat Madonnaconcert te gaan. En het is nog wel zo'n lekker geil wijf die Madonna, veel opwindender dan die tuttige Maria. Het liefst zou ik Madonna al bij leven zalig verklaren. Maar nee, ik moet weer thuisblijven, allemaal door die paar schijnheilige zeur-eikels! Het liefst nagelde ik ze persoonlijk aan het kruis! Dat zal ze leren! Want nu wordt het weer behelpen, nu moet ik m'n wijwaterkwastje in zielige eenzaamheid zitten afrukken bij de DVD. Ze worden weer bedankt!
Zuchtend sla ik nu de blik ten hemel, tast mij in het heilige kruis en kreun: 'Eli, Eli, lama sabachthani?' *) Dat lijkt mij namelijk wel toepasselijk voor deze gelegenheid...

*) Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten? [Mattheus (27:45-7)]

Tags: