sluikreclame in aquarium

Dinsdag 28 Maart 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Gisteren kreeg ik een berichtje van collega Bert de Bruin, van Dutchblog Israël. Hij wees mij op een artikel bij Sky News en schreef: Twee vissen in Liverpool zijn uitgeroepen tot 'een boodschap van God' (d.w.z. Allah), omdat de kleuren op hun rug de Arabische woorden voor Allah en Muhammad zouden vormen. God zij dank staan er geen cartoons op hun rug.
Inderdaad, wanneer je als religie verlangt dat je respectvol wordt behandeld, moet je niet met dit soort dingen komen. Dat is vragen om cartoonkwesties. Of doet de moslimwereld tegenwoordig óók aan 1 aprilgrappen? Meneer Al-Waqedi ontdekte de vissen bij een plaatselijke dierenwinkel. Hij kocht ze en bracht ze onder in het aquarium van een vriend, wiens huis toevallig dicht bij de moskee lag. Sindsdien wordt de deur platgelopen bij de arme man, want iedereen komt kijken. En z'n vrouw maar theezetten...

De imam van de Al-Rahma moskee in Liverpool, sheik Sadek Kassem, zag de vissen met opdruk direct als een 'teken' en een 'bewijs' van God.
Ik stel mij zo voor dat inmiddels het hek van de dam is. Dagelijks komen bij de imam nu mensen langs met dieren die voorzien lijken van een dessin met heilige teksten.

De keuring is streng. Imam Kassem heeft het er maar druk mee en moet menig gelovige teleurgesteld naar huis sturen:
"Deze paling is alleen leesbaar als je hem op z'n kop houdt, dat telt niet!"
"Uw kanarie huilt tranen van bloed? Verkeerde godsdienst! U moet bij de pastoor verderop zijn."
"Deze vis bevat een spelfout!"

Het laatste nieuws is dat er in de Rotterdamse haven een goudvis is gesignaleerd met het portret van professor Pim. Matt en Marco zitten met hun netje klaar aan de kade...

Tags: