vlaggen te koop!

Zaterdag 18 Februari 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

In de cartoonoorlog lopen de emoties hoog op. Wereldwijd zijn er inmiddels al zo'n twintig doden gevallen. Terugkerend ritueel bij de massale moslimprotesten is het verbranden van vlaggen, in deze kwestie meestal de Deense en sinds kort ook de Italiaanse.
Je zou denken: hoe komt men eigenlijk aan die vlaggen? Zó'n gangbaar artikel is het toch niet. Maar blijkbaar is men in de moslimlanden voorbereid op elke geringste belediging van de Profeet (vzmh) en liggen de buitenlandse vlaggen tegenwoordig in elke dorpssupermarkt voor het grijpen, naast de aanstekers.

In Nederland ligt het allemaal wat minder makkelijk. Het is echt zoeken naar een vlaggenleverancier die alle nationaliteiten ruim op voorraad heeft en die een beetje in de buurt zit. Voor Nedermoslims in Amsterdam die zich willen aansluiten bij het vlammende vlaggenprotest heb ik alvast een fijn adresje: in de Shopperhal te Osdorp zit een kadoshop met Ajaxartikelen en vele vlaggen à 11,50 euro. De Israëlische vlag zit er natuurlijk ook bij. Daar zou ik er alvast een paar van inslaan als ik hun was. Dan heb je iets om op terug te vallen als de rest van de wereld zich toevallig een tijdje koest houdt.


Tags: