Wilders spreekt de kiezer aan

Dinsdag 21 Maart 2006 in categorie Politiek & Maatschappij

Beste meneer Wilders,

Geweldig, dat nieuwe verkiezingsprogramma van u! Eindelijk iemand die dat linkse tuig van CDA, VVD en PvdA eens een poepie laat ruiken! En wát voor poepie! Het moet nou maar eens afgelopen zijn met die terreur uit Den Haag. U durft tenminste te zeggen waar het op staat. Nederland moet weer fatsoenlijk worden! Ook mijn vrouw is het daar helemaal mee eens. Al vindt zij het laten ruiken van poepies nog niet echt fatsoenlijk. Maar dat zijn kinderziekten zullen we maar zeggen.

Uw Partij voor de Vrijheid wordt vast en zeker populair bij een heleboel mensen. Mijn enige bezwaar is dat u de taal van uw kiezers nog niet echt goed spreekt. Want daar moet u natuurlijk wél rekening mee houden. Ik heb uw verkiezingsprogramma nou drie keer doorgelezen, maar als ik eerlijk ben snap ik er geen reet van. Mijn vrouw ook niet. Moest ik godverdomme nota bene aan die teringturk van drie hoog om uitleg gaan vragen! Die is slim in die dingen, want hij heeft een inburgeringscursus gedaan.

Kijk, als u verwacht dat ons soort volk op u gaat stemmen straks, dan moet u natuurlijk geen woorden gaan gebruiken als 'a fortiori'. Is dat een pizza soms? Ook niet met 'klare wijn' aan komen zetten, want hier in huis drinken we alleen maar Heineken. Die 'joods-christelijke traditie' van u snap ik ook niet. Wat heeft Ajax nou met die christenen te maken?

U moet mij maar niet kwalijk nemen, meneer Wilders, maar ik heb met de hakken over de sloot de ambachtsschool afgemaakt. Zonder veertien uur bijles in de week had ik dat niet gered. Maar dat is niks om je over te schamen, toch? Ik vind 't al heel wat van mezelf dat ik dat verkiezingsprogramma van u heb doorgespit, want normaal lees ik hooguit de Telegraaf of de Spits. Daar hoef ik tenminste niet te moeilijk over na te denken.

Ga nou zelf na, meneer Wilders: mensen die echt een eigen mening hebben gaan natuurlijk niet op u stemmen. U moet 't hebben van de simpele types zoals ik, die gewoon alleen maar die kamelenneukers op de trap hier weg willen hebben. Klaar uit! Dan moet u natuurlijk niet aankomen met allerlei dure woorden, want daar heb ik geen boodschap aan.

Doet u mij dus een lol en leg even uit wat die zooi hieronder uit uw verkiezingsprogramma allemaal betekent, want ik kan d'r geen chocola van maken:

enerverend kentering kiezersrevolte consolideren onconventionele nivellering representeren malaise elan schaapsklederen bespiegelingen vice intrinsiek electoraal kaste vitale verkwanselt partijencratie profileren abstracte coalitie formatieperiode negeren demoniseren implosie geslecht marionetten referenda soevereine soevereiniteit gecreëerde vacuüm monstrum subsidiariteit structuurfondsen moloch ongebreidelde humanistische monetaire vetorecht instituties essayist secundaire impulsen primaire arrangementen demografische distantie egalitarisme debilisering verbale delicten dynamische lethargie stagnatie sectoren regulering scala navenant flexibeler cohesie rivaliserende dominante non-discriminatie academische urgentie pacificatie ongeclausuleerd religiekritiek a-democratisch extremistische fundament escalatie autonoom moratorium decennia futiele stringent absorptievermogen disproportioneel onorthodoxe recidive fundament Bolkestein fusies managementlagen organisatiemodellen gedegradeerd processoren ongebreidelde cognitieve curriculum staatsdomein pluche urgent compromisbereid detentie denaturalisatie decollectivisering

Dan begrijpen uw kiezers u tenminste, ja toch?

Met vriendelijke groeten,
Joop en Lenie Varekamp.

PS: Deze brief heb ik laten schrijven door die turk van drie hoog. Dat heeft me twee tientjes fooi gekost, dus ik zou 't erg op prijs stellen als u het voortaan een beetje simpel houdt bij die Partij van u.

Tags: