Zakkenvullers zijn een zegen

Dinsdag 13 Mei 2003 in categorie Schandelijke taferelen, Geldkwesties

Ik heb werkelijk géén idee waarom men zich zo druk maakt over die gigantische salarissen, bonus- en optieregelingen van die topmanagers! Die mensen werken er per slot van rekening wel 168 uur per week voor en dragen een immense verantwoordelijkheid. Dat mag dan ook wel een paar miljoen euro kosten, lijkt me.
Die lui zien er altijd zo ontspannen uit, maar dat is schijn, dat weet u best. In werkelijkheid werken zij sneller dan gewone mensen met het blote oog kunnen waarnemen! Dat moet wel, want hoe kun je ánders zoveel méér geld bij elkaar krijgen in een jaar dan de modale arbeider?

Dat zij niettemin altijd zo vrolijk kijken, komt door hun immense verantwoordelijkheidsbesef. Ik geef het je te doen om in een bedrijf met tienduizenden werknemers dag in dag uit te laten zien wie de baas is. En al die arbeiders zijn toch voor hun bestaanszekerheid toch maar mooi van jou afhankelijk! Zonder dit soort managers zou ons hele sociale verzekeringsstelsel volledig nutteloos zijn! Ons land kan zich toch onmogelijk permitteren dat de Werkloosheidswet maar ongebruikt blijft liggen? Deze managers bevrijden de werknemer uit de ketenen van de moderne slavernij!

Ik moet er niet aan denken dat wij deze topmanagers niet hadden! Stel je voor: zonder hen zouden we nog opgezadeld zitten met die talloze kinderachtig makkelijk bereikbare ABN-kantoortjes, zou Fokker nog steeds lawaaiig in de lucht zijn, zou Albert Heijn nog altijd op uw kleintjes lopen te passen in plaats van op z'n eigen bandeloze dochters in Amerika, zou de post wel twee keer per dag bezorgd worden door een bedrijf met de oubollige naam 'PTT'!

En wat zouden wij zijn zonder KPN? Die hebben ons toch maar mooi prominent op de wereldkaart gezet door bijtijds te investeren in allerlei voorhoedetechnologie als UMTS! Voor de non-techneuten onder u: dat is gebakken lucht met een bepaalde frequentie. Dit bedrijf heeft zich waarlijk opgeofferd door zich voor ons diep in de schulden te steken! Duizenden mensen heeft men lekker in de frisse lucht op straat gezet om daar straks te kunnen genieten van die heerlijke UMTS-stralen!
De man die dat voor elkaar heeft gekregen is een echte Leider met visie geweest. Zo'n vent doet je denken aan de glorieuze tijden dat onze vaderlandse scheepswerven nog bestonden. Eigenlijk zou hij scheepsbouwer moeten zijn, hij zou zich in die bedrijfstak als een vis in het water voelen. Wie herinnert zich immers niet Rijn-Schelde Verolme? Onze nationale trots destijds en óók zo'n prachtig bedrijf waarbij alles draaide om dokken!

Nee, wij moeten niet zeuren over die miljoenen Euro's die onze bedrijfsbaronnen jaarlijks toucheren! Per slot van rekening moeten deze mensen later in het Helse Hiernamaals nog eeuwen voor al dat geld werken! Om één en ander weer te compenseren zogezegd, want dáár is iedereen wél gelijk natuurlijk...

Zo, die kunnen ze in hun zak steken als daar nog wat bij past...

Tags: