Weg met de snorscooter!

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Donderdag 09 Januari 2014 in categorie Amsterdam Centraal

Burgemeester van der Laan sprak afgelopen zondag ferme taal: snorscooters moeten naar de rijbaan en er moet een helmplicht komen. Andere burgemeesters van de grote steden vallen hem hierin bij. Alleen de minister van Verkeer en Waterstaat, Melanie Schultz (enzovoort en VVD) stribbelt nog tegen. Zij vindt dat de burgemeesters eerst maar eens moeten gaan handhaven. En zo moeten we weer eens zuchtend toezien hoe bestuurlijk Nederland verstrikt zit in z'n eigen regels.

Voor de veiligheid van de fietsers is het goed dat snorscooters naar de rijbaan verkassen. Ze rijden namelijk veel te hard. Harder dan toegestaan. Hier heeft de minister een punt: ga maar eens handhaven op die snelheid. Ze mogen 25, ze rijden 47.
Hoe is het trouwens mogelijk dat er überhaupt snorscooters verkocht worden die zo hard kunnen? De maximaal toegestane afstelling is 30 km per uur. Moet er niet al bij de bron worden gehandhaafd: de scooterdealer? Maar op dat punt laat juist de minister het afweten. In dit geval zal het wel de Minister van Economische Zaken zijn die hierover gaat. Maar dat is Henk Kamp en die is óók van de VVD. En men kent het credo van de VVD: kom niet aan de ondernemer!

Je haar gaat er niet plat van zitten.

In Amsterdam voelde verkeerswethouder Eric Wiebes ook niet veel voor het verplaatsen van de snorscooter naar de rijbaan. Het snelheidsverschil tussen de auto en de snorscooter zou te groot zijn en dus gevaar opleveren. Een kiene Paroollezer rekende hem in een ingezonden brief voor dat het snelheidsverschil tussen een fietser (18 km per uur) en een snorscooter (47 km per uur) groter is dan tussen een snorscooter en een auto (50 km per uur).
Het zal wel toeval zijn, maar ook Eric Wiebes is van de VVD. De VVD vindt denk ik dat de rijbaan uitsluitend is voorbehouden aan het autoverkeer. Elk ander vervoermiddel dat daarop wordt toegelaten is pure autopesterij.

De snorfiets en daaruit voortvloeiend de snorscooter bestaat sinds 1974. Hij werd populair omdat je geen helm op hoeft. Dat is belangrijk, want je haar gaat niet plat zitten. Behalve natuurlijk als je met 47 km per uur met je kop op het wegdek klapt, maar dat risico neemt men voor lief.
De snorscooter is een symbool van de typisch Nederlandse bestuurlijke lamlendigheid: wél omgeven met allerlei regeltjes, maar vervolgens nauwelijks handhaven. En zelfs áls er wordt gehandhaafd, gebeurt dat nog halfslachtig. Een snorscooter die veertig haalt op de rollenbank wordt heus niet uit het verkeer genomen.

Ik zeg: alle snorscooters gewoon tot brommer verklaren, helm op en naar de hoofdrijbaan. Probleem opgelost.

Tags: