Geld wegsmijten

Maandag 25 Juni 2012 in categorie Knipsels, Geldkwesties

Ik ging even een brief posten voor de Belastingdienst. Bij het oversteken passeerde mij een fonkelnieuwe Porsche Cayenne. Zeg maar cocaïnewit en showroomschoon. Hij werd bestuurd door een jongeman die ik hooguit vijfentwintig schatte.
Wonend in Amsterdam Slotervaart verbaas ik mij nergens meer over. Hier kweek je vooroordelen als mossels in Zeeland. En dus vind ik eigenlijk dat de Belastingdienst zich minder met mij moet bemoeien en méér met te jonge mannen in te dure auto's.
Op mijn vijfentwintigste had ik een tweedehands brommer.

Thuisgekomen heb ik het meteen even opgezocht. Een nieuwe Porsche Cayenne kost minstens 85.000 euro. Dat is natuurlijk de meest kale versie, je moet dan de raampjes nog zelf naar beneden draaien. Zelfs bij een brommer hoeft dat niet.

Weerzinwekkend om te zien waar mensen hun geld aan wegsmijten...

Nog afgezien van hoe de meeste Porsche Cayennes bij elkaar worden verdiend, is het gewoon stom om er zoveel geld aan uit te geven. Het is een ongehoord lelijke patsersbak die ik zelfs voor een kwart van die prijs nog niet zou willen hebben. Als ik dan toch in de lucratieve drugshandel import-/exportbusiness zit, zou ik even doorsparen voor een meer stijlvolle auto. Een handgemaakte Rolls Royce bijvoorbeeld. Het nadeel dáárvan is echter weer dat je het aan je stand verplicht bent om een chauffeur te nemen. Kun je er nóg niet zelf mee rijden.

Soms is het gewoon weerzinwekkend om te zien waar mensen hun geld aan wegsmijten. Een paar maanden geleden zag ik een advertentie in de krant voor audio-apparatuur. Ik leerde daaruit dat er versterkers te koop zijn die 9350 euro kosten. Of cd-spelers van 6000 euro. Bij elkaar toch een heftig setje.
Dat spul moet voor dat geld wel dermate hemels klinken dat God zelve deze apparatuur zou kunnen gebruiken.

Gelukkig ziet de winkel in kwestie ook wel in dat dergelijke prijzen iets te gortig zijn in deze tijden van crisis. Daarom kon er een waardecheque worden uitgeknipt die recht gaf op maar liefst 50 euro extra korting!
Geen wonder dat er tegenwoordig zoveel winkels failliet gaan. Je houdt als audioboer gewoon geen enkele marge meer over!

Tags: