Vertraging

Zaterdag 23 Juni 2012 in categorie Knipsels

Normaal gesproken heb ik een grenzeloos vertrouwen in de ANWB. Vooral in de Wegenwacht. Al de keren dat ik de Wegenwacht nodig had, werd ik deskundig uit de brand geholpen. Dat is in België bijvoorbeeld wel anders (toegegeven: het is al een tijd geleden, maar Belgen blijven Belgen).

Toen ik in Brussel een keer de wegenwacht nodig had, reed hij bij het inparkeren direct een deuk in een andere auto. Hij stapte uit en besteedde daar verder geen enkele aandacht aan. Vervolgens 'repareerde' hij mijn auto. De bejaarde Toyota deed het weer vijf minuten. Deze tijd gebruikte de wegenwachter om zich haastig uit de voeten te maken.
Ik heb toen maar een garage gebeld. Ook niet direct een succes, maar het lukte mij mijn auto weer over de grens te krijgen, waar ik eindelijk de Nederlandse Wegenwacht kon bellen. Die loste het probleem afdoende op.

Maar nu heb ik toch een piepklein twijfeltje over de ANWB...

Ik gebruikte hun routeplanner. Daarin rekent de ANWB mij voor dat de reistijd zónder vertraging langer is dan mét vertraging. Zouden ze daar inmiddels ook een Belg aan het bewind hebben, net als bij de NRC?

Routeplanner is de weg kwijt?

[Klik voor gehele afbeelding]

Tags: