Vervelende mensen in de politiek

Dinsdag 01 November 2011 in categorie Politiek & Maatschappij, Even afreageren

In de politiek stikt het van de vervelende mensen. Dit vloeit logisch voort uit het feit dat zij volksvertgenwoordiger zijn en vervelende mensen nu eenmaal ook vertgenwoordigd moeten worden, uiteraard door vervelende politici. Maar je hebt vervelende mensen en écht vervelende mensen.
In de politiek heb je onvermijdelijk mensen waaar je het niet mee eens bent. Soit. Die mogen af en toe vervelend zijn, zolang ze maar oprecht zijn in hun opvattingen. Het is te verdragen. Het is dan een kwestie van standpunten en daarover kun je van mening verschillen. Doe ik niet moeilijk over.

Pas echt onverteerbaar wordt het bij de karakterologisch foute types. De intriganten, de achterbaksen, de slappe zakken en de matennaaiers. Om van de regelrechte klootzakken nog maar niet eens te spreken.

Bij het CDA bijvoorbeeld zitten opmerkelijk veel karakterologisch vervelende mensen. Neem Henk Bleker, die de laatste dagen weer veel in het nieuws is. Die man kan helemaal niets. Behalve vervelend zijn en veel in het nieuws zijn. Of Maxime Verhagen. Die kan wél wat, maar hij is de regelrechte reïncarnatie van Judas Iskariot.

Buiten het CDA hebben we natuurlijk Sietse Fritsma. Van de PVV. Die is zo fout als je maar zijn kan na de oorlog. Hij zit vals te grijnzen bij het menselijk leed van Mauro. Zo'n man zouden ze nou eens moeten onderzoeken bij het Pieter Baan Centrum, daar zouden nog wel eens heel verrassende dingen uit kunnen komen.

Laat ik trouwens voor de zekerheid vermelden dat dit alles satire is, anders staat er straks een PVV-advocaat bij mij door de brievenbus te wateren. Moet hij wel een keukentrapje meenemen, want de brievenbussen zitten nogal hoog bij ons.

Wat kan ik hier nog meer over zeggen? Weinig eigenlijk. Ik zou nog wel meer voorbeelden kunnen noemen, maar ergens heb ik het gevoel dat u precies weet welke vervelende mensen in de politiek ik bedoel. En dat is dan toch weer veelzeggend.

Tags: