Ik word gevolgd!

Donderdag 23 Oktober 2008 in categorie Persoonlijke notities, Technologie

Ik ben stom geweest. Dat Twitteren had ik jaren eerder aan moeten beginnen. Veel beter dan die vriendensites als Hyves en Facebook! Bij Twitter kun je precies volgen wat iedereen doet. Tenminste, de mensen die in je lijstje staan. Ze vertellen waar ze uithangen, wanneer ze gaan lunchen, wat ze daarbij eten en wanneer ze gaan slapen. Bij Hyves hoef je daar nauwelijks om te komen.

Zo zie ik dat de één koffie met druiven nuttigt en de ander getoaste panini met geitenkaas en walnoot.
Ikzelf heb net twee krentenbollen op, maar dat durf ik nu eigenlijk niet goed op Twitter te zetten, zo na die getoaste panini. Of weet iemand het Italiaanse woord voor 'krentenbol'? Geef dan ook even het meervoud erbij, dan kan ik ook eens chique uit de hoek komen.

Twitteraars hebben zo te zien geen seks

Soms is het ook wel moeilijk hoor. Dan word ik met mijn neus indringend op mijn armzalige bestaan gedrukt. De één zit even drie dagen voor z'n werk in Canada, de ander krijgt net z'n visum voor Iran binnen, een derde heeft z'n presentatie klaar voor een belangrijke bijeenkomst in de VS.
En ik zit hier thuis te wachten tot de wasmachine klaar is. Onderwijl type ik dit stukje.
Wacht, ik moet even de boel in de droger doen...

Ik moet dus goed om mijn imago denken, want ik word zelf ook gevolgd op Twitter. Binnen een paar dagen toch al door meer dan veertig mensen. Ik moet de aanvechting onderdrukken om telkens over mijn schouder te kijken.

Mijn eerste indruk na een paar dagen Twitter is toch wel dat je tamelijk stevig in je schoenen moet staan.
Je moet niet vatbaar zijn voor achtervolgingswaanzin, een minderwaardigheidscomplex of juist een neiging hebben tot grootheidswaanzin. Dan is het te doen. Dan kan het gezellig zijn.
Hoewel ik de indruk heb dat bepaalde dingen toch voor me verzwegen worden. Twitteraars kleden zich niet aan of uit en hebben zo te zien geen seks. Maar misschien heb ik daarvoor de verkeerde mensen in mijn lijstje.
Ik kijk het nog even aan. Ik houd u op de hoogte.

Tags: