Netwerken voor wie?

Vrijdag 12 Juni 2009 in categorie Persoonlijke notities, Technologie

NetwerkenIk ben totaal verstrikt geraakt in het netwerken. Ik doe weinig anders meer. Overigens kom ik juist daardoor steeds minder buiten de deur, want het voltrekt zich allemaal virtueel. Twitteren, Hyven, Facebooken, LinkedInnen, Plaxoën, het is toch allemaal erg tijdrovend. Ik heb ternauwernood nog even een momentje gevonden om dit stukje te tikken.
Je kunt trouwens nauwelijks meer een activiteit op internet ondernemen of er wordt van je verwacht dat je er meteen een heel netwerk omheen bouwt. Binnenkort gaat waarschijnlijk ook je bank bij het internetbankieren voorstellen om vrienden toe te voegen: 'Misschien kent u de volgende Rabobankrekeninghouders... Voeg ze toe als vriend!' En dan komt er een lijstje.

Ik drukte op het verkeerde knopje

Veel van die platforms hebben ook nog heel handig de mogelijkheid om je contacten van andere netwerken in te lezen. En zo slokken de netwerken elkaar op. Waarschijnlijk zijn ze op den duur allemaal met elkaar gesynchroniseerd, als communicerende vaten. Dan is het doel van de makers bereikt: ze weten alles van iedereen.
Maar voor het zover is heb je ongewild al heel wat mensen lastiggevallen met uitnodigingen om lid te worden van jouw netwerk.
Bij deze wil ik mijn excuus aanbieden voor al die emails, ik drukte op het verkeerde knopje.

Kijk, dat netwerken is mooi, maar ik verwacht zo langzamerhand wél een beetje resultaat! Al die vriendjespolitiek moet natuurlijk eens een keer z'n vruchten afwerpen! Wie gaat mij eens fijn opstoten in de vaart der volkeren? Wie wordt mijn kruiwagen in de wereld van show, glitter, glamour of literatuur desnoods?
Kortom, wie helpt mij nog wat van mijn armzalige leven te maken? Het mag toch niet zo zijn dat alleen het bedrijfsleven ervan profiteert?

Tags: