Verbal Jam wordt exhibitionist

Woensdag 15 Oktober 2008 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Goed, ik zal mij wel wat socialer opstellen. Want dat schijnt tegenwoordig te moeten op internet. Het draait nu allemaal om 'social' dit en 'social' dat. We harken onze vrienden bij elkaar via Hyves, Facebook en LinkedIn, we delen onze foto's en video's via Flickr, YouTube en Picassa, we laten weten waar we uithangen via Google Maps en we moeten vertellen wat we doen via Twitter.
We houden onszelf bereikbaar via MSN en mobile telefoon. Het mooist schijnt het te zijn als we al die dingen zoveel mogelijk combineren met elkaar.
Een mens is er maar druk mee.

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo sociaal. Ik ben op mijn rust gesteld. Dat is blijkbaar ouderwets. Maar gisteren heb ik mij dan eindelijk eens aangemeld bij Twitter. Uit nieuwsgierigheid. Ik geef toe, ik ben in dat opzicht een laatbloeier.
Eerlijk gezegd heb ik wel wat beters te doen dan al dat gebep via het beeldscherm. Mijn hele bureaublad staat inmiddels vol met kekke dingetjes als Twingle en Yonoo. Daarmee kan ik dan 'twitteren' en bovendien vrijwel mijn hele sociale omgeving in de gaten houden. Daaraan heb ik nooit zo'n behoefte gehad, maar het wordt tegenwoordig van je verwacht, naar 't schijnt. En ik wil over een paar decennia natuurlijk niet eindigen als een eenzame bejaarde achter de geraniums.
- Meneer de Jong voelt zich zo eenzaam... Ja, zielig, maar wel een beetje z'n eigen schuld natuurlijk! Had ie maar tijdig moeten gaan twitteren!
Ik geloof dat ik meer van het type 'voyeur' ben
Ik heb nog niet helemaal door wat er nu precies van me wordt verwacht. Zo te zien moet ik telkens zeggen wat ik aan het doen ben. Iemand anders kan dat dan 'volgen'. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat een ander dat interessant zou kunnen vinden. Ik zit nu dus dit stukje te typen. Ik type nu een 'a'. Dan weet u dat, mocht het u door de dag kunnen helpen.
Ik moet ook even aan mijn kruis krabben, als u mij toestaat. Zal ik ook opschrijven dat ik behoefte krijg om in mijn neus te peuteren? Hoe ver moet dit gaan?

In elk geval kunt u mij voortaan volgen op http://twitter.com/verbaljam.
Welbeschouwd is het je reinste exhibitionisme. Terwijl ik geloof dat ik toch meer van het type 'voyeur' ben.

Nou ja, het is natuurlijk een proef. Gaat u mij alstublieft allemaal volgen, want het aantal van twee 'followers' dat ik nu heb staat ook een beetje sneu. Dat bevestigt alleen maar het beeld dat ik geen sociaal leven heb.
Maar alles voor de goed zaak. Het uiteindelijke doel is dat zoveel mogelijk mensen mijn weblog lezen.

Tags: