De homofobie van Yvette Lont

Vrijdag 02 November 2007 in categorie Amsterdam Centraal

De ChristenUnie is weer in gewetensnood over de homoseksuelen. Dat komt door het Amsterdamse deelraadslid Yvette Lont. Zij wil niet dat homo's haar partij vertegenwoordigen.
Ik vroeg het me al eerder af: wat is dat toch met religieuzen dat ze menen zich te mogen bemoeien met de seksuele voorkeuren van anderen? Het gaat ze niets aan, ook niet als ze lid zijn van de ChristenUnie.
Een Christelijke partij moet zich bezighouden met het geestelijk leven en de belangenbehartiging daarvan in de politiek. Yvette Lont heeft niets te maken met de hobbies waarvoor iemand zijn of haar geslachtsdeel wenst te gebruiken, zolang die hobbies niet in strijd zijn met de wet. Ik zal dan ook niet zo flauw zijn om Yvettes eigen drugs- en prostitutieverleden erbij te slepen. Ze is nu in de Here en mag verder zelf weten wat ze met die man/vrouw uitspookt. Zo ruimdenkend ben ik wel. Misschien doen homoseksuelen er verstandig aan een eigen politieke partij op te richten. Al is het maar om types als Yvette Lont te jennen. Daar kunnen dan ook de homoseksuele christenen onderdak vinden. Na verloop van tijd laat de voorzitter van de homopartij vervolgens in een persbericht weten dat de christenen binnen zijn partij geen vertegenwoordigende functies mogen vervullen.
Nou, dán ga je Yvette Lont weer horen hoor! Discriminatie dit en dat, vrijheid van godsdienst zus en zo!
Maar gelukkig was het persbericht alleen bedoeld om Yvette Lont opnieuw te jennen en natuurlijk haar hypocrisie aan de kaak te stellen.

Wanneer een politieke partij de bijbel als grondslag heeft, betekent dat nog niet dat zij de grondwet aan haar laars mag lappen. Dat vinden ze zelf ook niet goed als het om andere godsdiensten gaat. Van moslims wordt verwacht, nee: geëist, dat ze de Nederlandse grondwet boven de Koran stellen.
Het is toch zo simpel: als God geen homo's wilde had hij daar zelf wel een stokje voor gestoken. Of klinkt dat nu te dubbelzinnig?

Tags: