Alles is hier erger

Dinsdag 16 Oktober 2007 in categorie Criminaliteit en recht

In de wijk waar ik woon is alles erger. Vooral de misdaad. Ik woon namelijk in Amsterdam Slotervaart. Daar werden dit weekend twee mensen neergestoken door een psychisch gestoorde man. En hij was óók nog Marokkaan, hetgeen in de ogen van vele autochtonen extra strafpunten oplevert. De slachtoffers waren politieagenten. Op hun beurt kennen Marokkaanse jongeren daarvoor ook weer strafpunten toe. Zij gooiden de ruiten van het politiebureau in.
In datzelfde Slotervaart werd vorige week een scholier op een technische school doodgestoken door een medeleerling. Het slachtoffer was een Marokkaan, de dader een Turk. De ruiten van de school zijn nog heel. Wie in Google zoekt op het woord 'neergestoken', komt tot de ontdekking dat er niet alleen in Slotervaart, maar in heel Nederland mensen worden neergestoken. Daar hoort u van op, hè? Dat neersteken gebeurt om allerlei belangrijke redenen: omdat iemand de hond uitliet, omdat er vuilniszakken op een afdak lagen, omdat de katten werden weggejaagd of vanwege het belletje trekken. Afgaande op de hoeveelheid journaaltijd is dat allemaal minder erg, want het is niet in Amsterdam-Slotervaart.

Internationaal probeert men krampachtig met Slotervaart mee te komen. In het Belgische Gent sneed een leerling van een technische school een medeleerling de keel af. Technische scholen vormen blijkbaar een verhoogd risico. Of neem het verre Brisbane, Australië. Daar laten ze zich zelfs neersteken tijdens het masturberen en gaan daarna gewoon door met dit edele handwerk.

Dat soort gekkigheden hebben wij in Slotervaart niet nodig om het journaal te kunnen halen. Wij hebben voldoende extra gevoeligheden achter de hand om alles lekker véél erger te maken. Zoals Marokkanen en moskeeën, Turken en technische scholen. Het kan ons niet erg genoeg zijn. Hier heb je tenminste eer van je slagerswerk.

Tags: