de grabbelton van peter r.

Dinsdag 01 November 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

Peter R. de Vries presenteerde gisteren zijn nieuwe Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang.
De PRDV. Op de één of andere manier bekt dat niet lekker. PRDV doet eerder denken aan de naam van de plaatselijke postduivenvereniging.
Maar voor de rest heeft Peter R. het wel handig aangepakt. Hij weet hoe hij kiezers stroop om de mond moet smeren. Het recept is als volgt... Men neme een aantal doelstellingen die binnen de huidige politieke verhoudingen niet of nauwelijks haalbaar zijn, maar die wél de aandacht trekken. Zoals neutraal onderwijs voor iedereen (grondwetswijziging nodig), gratis openbaar vervoer, verhoging van de ontwikkelingshulp, legalisering van softdrugs, diverse soorten referenda, gekozen burgemeester en premier, kwartje van Kok terug, bevriezing van gemeentelijke belastingen, ontsnappende gedetineerden krijgen één derde extra straf, sociale dienstplicht voor jongeren en ga zo maar door. Kortom, voor elk wat wils.

Dat oogt al gauw sympathiek en hij moet vooral proberen het allemaal te bereiken. Gek eigenlijk dat het maar bij 55 stellingen is gebleven. Binnen dit kader kun je er makkelijk een heleboel meer verzinnen die de kiezer bijzonder zullen aanspreken. Zoals gratis bier, afschaffing van het CDA of op z'n minst Maxime Verhagen, gratis downloaden van muziek, alle junkies naar Rottumerplaat, extra bonusaanbiedingen bij de Voedselbank, minstens zes weken non-stop zon in de zomermaanden, Maximá in de Playboy, vijftig procent korting op een Complete Makeover, gevarengeld als je bij een topcrimineel of diens advocaat in de straat woont, Jan Nagel tot zijn pensioen Ter Beschikking van de Regering en een volksraadpleging over wie voortaan het programma 'Peter R. de Vries, Misdaadverslaggever' mag presenteren.

Zó dicht je tenminste daadkrachtig die kloof tussen politiek en burger...

Tags: