cyberdjihad

Donderdag 25 November 2004 in categorie Incrowd: over webloggen

Ik moest vandaag eventjes ordinair baldadig zijn, want ik houd er niet van om deze site voor verkeerde doeleinden te laten gebruiken. Wat was er gaande? Op de website CyberDjihad vond men het nodig om een foto van meneer Jaap Stalenburg te plaatsen. Die foto kwam echter van Verbal Jam af en daar werd rechtstreeks naar gelinkt. Dit zogeheten 'deeplinken' is echter absoluut not done in de internetwereld, want het is diefstal van bandbreedte. Bovendien werd meneer Stalenburg door plaatsing op CyberDjihad in een context gezet waar ik niet achter sta. Ik wil met mijn site niet betrokken te worden bij hun hetze. Bij geen enkele hetze trouwens.
De meest voor de hand liggende oplossing is in zo'n geval de foto van mijn site te halen. Dat wil ik echter niet, want hij hoort bij een stukje over meneer Stalenburg. Dat is een kritisch stukje naar aanleiding van zijn tv-optreden bij B&W, maar dat mag, want als hij het er niet mee eens is kan hij er hier gewoon op reageren. Bij CyberDjihad kan dat niet. Bovendien houdt hij zelf ook wel van kritische stukjes, dus dat is all in the game.
De tweede optie om aan het deeplinken een eind te maken is het plaatsen van een tekst over de foto. Toegegeven, ik heb mij hierbij niet van mijn meest geciviliseerde kant laten zien, maar het was wel effectief. Enkele minuten later was de foto op CyberDjihad weer verdwenen.

Dat was aan de andere kant nu weer zonde. Geen humor, die gasten, zelfs geen ordinaire. Daarvoor heb ik natuurlijk niet een hele ochtend zitten fotosjoppen. Daarom hieronder nog even de foto die uiteindelijk dank zij hun deeplinkpraktijken op CyberDjihad verscheen. Ter verduidelijking vooraf: de hele kwestie staat natuurlijk weer in het teken van de 'geitenneukers'-discussie. Vandaar.Zo, en dan nu weer in de normale Verbal Jam modus.