Balkenende redt Buitenhof

Zondag 02 Mei 2004 in categorie Media

Jan Peter Balkenende mocht zich vandaag in het tv-programma Buitenhof een uur lang te buiten gaan aan zichzelf. Hij kreeg de kans zijn imago wat op te vijzelen, want de Nederlandse bevolking had hem via een opinieonderzoek laten weten hem en zijn regering totaal niet te zien zitten. Vergeefse moeite natuurlijk.
JPB straalt ook geen enkel gezag of staatsmanschap uit. Wim Kok deed dat wel, ondanks enige harkerigheid van tijd tot tijd.

Balkenende is nog nimmer serieus genomen

Het voornaamste probleem met Balkenende is: hij heeft geen charisma. CDA voorgangers als Lubbers en Van Agt hadden dat wel, al verkochten zij dezelfde onzin en regeerden zij op zijn minst even belabberd. Zij kwamen dankzij gladde maar niettemin blijkbaar vertrouwenwekkende praatjes overal mee weg.

Dat uurtje babbelen Buitenhof zal Balkenende niet baten. De man is nog nimmer serieus genomen. Ik kan me geen premier herinneren die zo voortdurend belachelijk wordt gemaakt als hij.
De intrigerende vraag bij dit alles is natuurlijk waarom hij bij Buitenhof zoveel ruimte kreeg vandaag. Het antwoord is simpel: ze hadden niemand anders. Iedereen is met voorjaarsvakantie. En dan geldt het motto: 'Dan maar de laatste keus en dat is onze Eerste Kneus'.

Komkommertijd is vroeg dit jaar.

Tags: