Het gevaar van de hond

Zondag 14 December 2003 in categorie Persoonlijke notities, Milieu, flora, fauna

De hondHet is misschien een rare gedachte, maar daar zitten we hier voor, om af en toe rare gedachten te hebben.
Rare gedachten verhogen de amusementswaarde.
De rare gedachte die ik in gedachten had was de volgende: een hond als huisdier is een potentiële bedreiging voor de privacy. De enige barrière tussen uw privacy en een schandaal is de omstandigheid dat een hond slechts gebrekkig communiceert. Maar er komt ongetwijfeld een dag dat de één of andere gisse wetenschapper deze barrière weet te doorbreken en dan zijn de rapen gaar.
Dan volgen er sappige onthullingen.

Hij weet meteen wat u in werkelijkheid hebt uitgevreten.

De hond verzamelt namelijk ongemerkt allerlei informatie over u. Informatie waar u zelf geen benul van heeft, maar die wel degelijk bestaat. Realiseert u zich bijvoorbeeld dat het hondebeest zo'n zevenduizend keer beter kan ruiken dan de mens? Dit resulteert in een hoeveelheid gegevens waarvan de gemiddelde geheime dienst alleen maar kan dromen! Het is goed om daar even bij stil te staan alvorens in het bijzijn van de hond een wind te laten vliegen. Weliswaar is het mogelijk dat u hem daar een plezier mee doet, maar hij weet tevens meteen wat u allemaal heeft gegeten.

De hond ruikt zogezegd dwars door u heen. U bent voor hem een open boek. Nee heren, bij hem hoeft u niet aan te komen met smoesjes dat die vergadering weer was uitgelopen. Hij weet meteen wat u in werkelijkheid hebt uitgevreten. Feilloos registreert hij de muffe zaadlucht van de vreemdganger zodra u de huiselijke voordeur weer binnenstapt. Hij weet met wie u het deed en op welk bureau. Neem het beest dus nooit mee naar kantoor, want dik kans dat hij zonder mankeren naar de plaats delict banjert. Daar gaat hij kwispelend doodleuk naast de dame in kwestie zitten, alsof hij haar al jaren kent. En feitelijk is dat ook zo natuurlijk.

Weet dus wat u doet alvorens u een hond in huis haalt. Uw reputatie ligt praktisch op straat. Wat dat betreft is een kat veiliger. Die zal het worst zijn wat u allemaal uithaalt in uw leven en haalt zijn arrogante schouders erover op. Ooit een kat gezien die verlekkerd de dampen uit uw kruis stond op te snuiven? Nou, dan...
Een hond is daarentegen achterbaks en dus niet te vertrouwen. Let maar eens op hoe een vreemde hond op straat u benadert. Hij loopt met een boog om u heen en komt heel sneaky van achteren op u af. Het liefst gaat hij vervolgens aan uw hol staan snuffelen. Zeg nu zelf: dergelijke schepsels zijn toch per definitie een bedreiging voor de persoonlijke levenssfeer?

Maar voor de rest zijn het wel geinige beesten, daar niet van...

Tags: