klunzigheden

Woensdag 13 Augustus 2003 in categorie Media

Regisseur Hany Abu-AssadDe Vara interviewt in De Ochtenden de Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad, maker van de film Ford Transit. Hij won daarmee in Israël op 19 juli de Spirit of Freedom Award.
Interviewer Bert van Slooten vertelt ons luisteraars dat de filmmaker is geboren in Nazareth, 'in de door Israël bezette gebieden'. Abu-Assad zit erbij en spreekt het niet tegen. Bert had zijn huiswerk moeten doen. Nazareth ligt gewoon in Israël, niks bezette gebieden!

The Independent Media Centre - Palestine, een website die de bezetting vanuit Palestijns perspectief belicht, bespreekt de film naar aanleiding van het winnen van de prijs. Wie echter de link naar het verslag rechtstreeks opent krijgt te maken met een kennelijke hack van Israëlische zijde. Op de voorgrond verschijnt een dialoogvenster met daarin de tekst "Free Israel from Palestinian Terror" en het is niet weg te klikken. Het browservenster staat ook meteen vast, vandaar dat ik de link hier pas geef, dan kunt u kiezen of u dan nog wel wilt gaan kijken.

Goed, dàn maar naar een verslag van de prijsuitreiking op Joods.nl, daar blijven Israëlische hackers waarschijnlijk wel van af. Inderdaad, het staat er ongeschonden. Maar hé, die tekst komt ons behoorlijk bekend voor! Hij vertoont grote overeenkomst met een bericht op Planet.nl. Hier is in beide gevallen weer sprake van het klakkeloos overschrijven van een persbericht. Gebeurt zo vaak natuurlijk, maar ik ben er toch altijd wel voorstander van dat dit er eventjes bij wordt vermeld. Dan weten we tenminste met wiens mening we hier te maken hebben.

Zo kom je nog eens ergens op het net...